Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2020 18:00 - ЗАЩО ТЕРВЕЛ E ЦАРУВАЛ ДВА ПЪТИ И СТАНАЛ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТЕЦ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 6968 Коментари: 24 Гласове:
50

Последна промяна: 30.11.2020 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   ЗАЩО ТЕРВЕЛ Е ЦАРУВАЛ ДВА ПЪТИ И СТАНАЛ ХРИСТИЯНСКИ СВЕТЕЦ


   Според историите на отец Паисий и йеросхимонах Спиридон,заимствани от Зографската история княз Тервел взимал властта,оставял я и пак я взимал за да смени единия си син с другия,понеже искал страната ни да бъде християнска. Няма "византийски" извор,който да потвърди това но няма и такъв,който да го отрече. Казионите естествено отхвърлят написаното от двамата монаси,понеже им пречи да обявят дедите ни за тюрки и показва че фалшивия 12-годишен календар,с който ни снабдиха през ХХ век не е бил познат на дедите ни.

  Календарната таблица на Българите,която реконструирах в 2017 г. обаче доказва,че  авторът на Зографската история е бил прав а казионите грешат. Най-старият извор,потвърждаващ думите на Паисий макар и по косвен път е Анонимната Българска хроника (апокриф) от XI век който изрично подчертава,че Тервел е имал двама сина.

image
 

  Това непознато от други източници сведение е твърде конкретно за да е сгрешено и
подкрепя аргументите на проф. Москов който доказа,че Паисий е разполагал с неизвестни за нас исторически извори. Има данни,че е много вероятно той да е познавал дори текста на "Именника" или друг текст,който е много близък до него:
 
  image

   Тук Паисий говори за период от 300 години и за петима Български крале с известни имена преди Аспарух,наречен в текста му Батоя. Точно толкова имена са споменати в Именника преди този владетел,обявен от казионите за "пръв". За Тервел пък пише нещо интересно- той приел християнството,оставил властта за да стане монах в Охрид а после пак приел престола,свалил големия си непослушен син от трона и сложил по-малкия.след което отново се върнал в своя Охридски манастир. Общо пет извора съобщават,че Тервел е царувал два пъти:

1. Зографската история на България съобщава пряко това:

      image

2. Паисий Хилендарски също го споменава в своята история,но изглежда го е заимствал от Зографската:
       image

3. Йеросхимонах Спиридон (Спиридон Габровски) потвърждава това сведение (стр.32),но и то изглежда е заимствано от там:

      image

4. В "Именника" срещу името на Тервел са вписани две различни години на възцаряване- Текучитем твирем (695 г.) и Дван шехтем (717 г.) и два различни срока на царуване- 21 години и 28 години. Те не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин освен със тоя. Нещо повече- разположението на тези години една спрямо друга е такова,че предполага да се е случило именно това: първото царуване на Тервел е 21 години (695-716 г.),второто му царуване (717-724 г.) довежда тези години до 28 а в краткия промеждутък от една година (716-717 г.) между тях управлявал по-големият му син Кормесий I така,както е обяснено в споменатите извори. Управлението на този Кормесий е датирано от "византийски" извори с точност до 1 година,а западноевропейска хроника говори за "трети владетел с името Кормесий",.който царувал в 750 г. т.е. за Кормесий III,който управлявал в периода 749-760 г. и бил свален с преврат.

5. Тук нямам предвид отделен извор а група извори,в които се съобщава следното:

а) Тервел заемал престола в началото на VIII век: за него се говори в 700-та г.,в 703,705 и 708 г.
б) Между 715-717 г. не Тервел,а владетел с името Кормесий сключил мирен договор с "Византия".
в) В 719 г. Тервел седял на престола.

  Данни от XI век показват,че историята с Тервел и синовете му е вярна (кликни за да увеличиш):

      image

  В единствения открит досега печат на владетеля има кратка молитва към света Богородица,в която нашите висши държавници й се молят да го закриля. От това личи,че България по това време е била християнска а печатът е от началото на VIII век (705-716 г.):

                                     image

      image

   За християнството на Тервел се говори в Западна Европа поне от XV век:

        image

  Бенедиктинците поднасят интересна конкретна информация за Тервел и ако се запитаме защо те са имали такава а ние нямаме,ще открием поне три евентуални отговора. Според най-вероятния от тях във Ватиканските библиотеки има една или повече древни книги,които говорят за това но тогава те са били лесно достъпни,а днес са потънали в някой дълго неотварян архив. Съществуването на тази информация не е нещо странно- странен е начина,по който подхождат към нея казионите.
      image

  Западноевропейското сведение описва Тервел като християнски светец:

              image

  Този наш владетел е обявен за пръв католически крал което трябва да означава,че той е създал католицизма:
      image

   Навярно по тази причина Тервел бил популярен сред Пловдивските католици и това се потвърждава от името Травъл (Тревел,Тривел),носено от техния водач в 1084-1086 г.:

       image

  Свети княз Тервел- хубава икона:

                                                    image     

  image

  Повечето икони на Тервел са от западна България:

      image

   За мое огромно учудване се оказа,че негова чудесна икона има и в родния ми град:

                                           image

   Писанията на Бенедиктинския орден съобщават,че Тервел е канонизиран за светец в 869 г.:

image

  Нашите историци се заблуждават,че тук е станало тройно объркване на Тервел с Борис I,на Кормесий I с Владимир Расате и на Севар със Симеон. Те се подвеждат от годината 869-та,поправена от тях на 889-та но тя не отбелязва годината на смъртта или на отказването от трона а само годината,в която Тервел е канонизиран за светец. Борис "Първи" по това време не е бил канонизиран- това станало след смъртта му в началото на Х век,по времето на сина му Симеон. Други данни също показват,че са се объркали днешните историци а не старите летописци: в сведението изрично е посочено че Тервел е приел католическо християнство,а не православие като Борис. Той наистина бил повече популярен на Запад отколкото на Изток,което доказва именно това. Борис в крайна сметка се отказал от католицизма и приел православието- затова е повече популярен на Изток отколкото на Запад. Името СИМЕОН не може да го сбърка никой християнин и да го замени с АЛБЕРТ но името СЕВАР- да!

  Интересен е въпросът защо точно с Тервел ще стане "объркването" на старите летописци,а не с Крум или Пресиян? Защо неговото име е замесено в историите за приемане на християнство,а не името на Аспарух или Муртаг? Очевидно в тези истории има нещо вярно- затова! Ако Тервел е бил езически владетел,както се заблуждават "нашите" историци,защо Западът му се е кланял и го е приемал за светец? Казионните измамници си имат готов отговор- защото е разбил арабите и спасил Европа от тях!

   Според Западни извори Tервел е бил толкова силен,че превърнал "Византия" в Български протекторат:

      image

  "Византия" наистина е плащала данък на Тервел но не и на Борис което означава,че историите за него не може да се отнасят за Борис "Първи" по никакъв начин! Западните извори дават твърде много конкретни сведения за Тервел за да мислим,че има някакво объркване. Тервел а не Борис е взимал данък от Юстиниан II и Погонат,Тервел а не Борис е поставял щита си обърнат и "византийците" го напълвали със злато,на неговото копие а не на Борисовото са редени от империята камари с копринени дрехи,Тервел а не Борис е приел монашеското име ТЕОКТИСТ,а вторият син на Борис не е ставал омразен на Българите и не е прогонван от тях! Бенедиктинските извори потвърждават че Тервел е бил светец,но не казват нищо за неговата победа над арабите което означава,че тя не ги е вълнувала и той не е канонизиран заради нея. Българската църква обаче го почита като християнски светец под името св. Тривелий Теоктист което означава,че не може да става и дума за някакво объркване!

  Тервел е светец на Западната и на Източната църква,понеже е канонизиран преди тяхното разделяне (1054 г.),а за която и да е църква е съвършено изключено да признае за християнски светец един езичник,който никога не е бил християнин! Такова нещо може да си помислят само безбожниците-казиони,чиято псевдонаука бе родена от ересите на атеистичното време! Попитайте който искате християнски духовник от Изтока и Запада,от Севера и Юга дали е възможно един заклет езичник да стане християнски светец,без да е бил през живота си християнин и ще видите какво ще ви отговори! Питайте дали може един езичник да стане светец само заради това,че е изклал 32000 араби и ще бъдете попарени- НИКОЙ не е станал светец заради избиването на араби и няма на света езичник,който може да стане християнски светец!

  Тервел е наречен "Спасител на Европа" не в Средновековието,а в по-късно време. Аз си направих труда да запитам лично един виден Български духовник (отец Петър- П.О., бел.моя) дали е възможно езичник да стане християнски светец. Отговорът бе категоричен: некръстен в християнската вяра човек не може да става християнски светец- това просто няма как да стане! Случаят с Варава е различен- той се е виждал лично с Христос,почти се е допрял до Него,слушал е лично Неговото слово и под Негово въздействие повярвал,но през Средновековието нещата вече били различни,понеже Христос се възнесъл на небето още в 33-та г. от н.е.

  Църковните служители заслужават доверие по въпросите за вярата което означава само едно- ако Тервел не беше християнин,той нямаше да стане светец по никакъв начин и в никакъв случай! Това е първото условие на църквата- второто е този християнин да извърши такива блестящи богоугодни дела,че да заслужи своето канонизиране. С победата над арабите Тервел спасява преди всичко "Византия",а последиците от тази победа са били трудно предвидими за Запада и не е логично католици да почитат светеца повече от онези,които той директно е спасил! Карл Велики също спира арабите при Поатие но не е канонизиран за това,а по съвсем друга причина- понеже дал християнство на германските племена и изкоренил езичеството в Централна Европа. Борис "Първи" е канонизиран по същата заслуга- понеже дал православно християнство на Българския народ и на васалните "славянски" народи (сърби, босненци, словаци, поляци и пр.),а негови потомци го дали и на русите!

  Тук има и друг тежък проблем,за който у нас малко се говори- няма древен исторически извор който конкретно да посочва,че точно Тервел е спрял арабите при Цариград. Сведенията на Паисий и Спиридон в това отношение са противоречиви- според Паисий те са разбити от Тервел а според Спиридон- от малкия му син Мойсей (Севар)! В стр. 5 на Зографската история,от която са черпели информация двамата монаси обаче пише,че арабите са разбити от Севар Мойсей което означава че Паисий е сгрешил а той е единствения извор който твърди,че арабите са разбити от Тервел!

                   image

  Тази логика ясно говори,че Тервел не е канонизиран заради победата над арабите,а по две други важни причини:

1. Той дал (католическо) християнство на целия Български народ.
2. Той оставил трона на сина си и заменил царския живот с монашески- един подвиг,който не бил виждан никъде по света дотогава и за който Бенедиктинския орден изрично съобщава,че е учудил целият Запад и Изток!

  Това е истинската причина Тервел да стане християнски светец а според западноевропейския Geographical Dictionary,това станало около 700-та година,през която казионите го "възцаряват" на престола:

                                               image

  Паисий и Спиридон съобщават 703-та год. заедно с конкретното указание,че Българите държали християнския закон 78 години а после се върнали към езичеството. Това отстъпление навярно станало по времето на Телериг,който бил принуден от своите поданици да върне езичеството но като се опитал да го премахне отново,те го прогонили и той избягал в Цариград,където отново се покръстил.

      image

  Че именно Телериг е върнал езичеството у нас пишат три извора: Зографската история и заимствалите от нея Паисий и Спиридон:

image


  По тази причина Teрвеловият наследник Кардам е наречен в "Именника" НАВУХОДОНОСОР (Разрушител на храмовете) с което този ценен документ още веднъж категорично потвърждава,че историите с християнската вяра на Тервел са верни! Това го потвърждава и друго конкретно събитие,споменато в тези три извора- Българският владетел Сабин избягал във "Византия" и там се отметнал от иконите,които почитал в България:
      image

  Ако приемем твърдението на Зографската история,че Телериг е върнал езичеството у нас ще установим,че Българите са приели католическо християнство в 700-та год. (непризнато от Цариградската патриаршия),върнали езичеството в самия край на царуването на Телериг (778 г.) а наследникът му Кардам почнал да разрушава църквите,вдигнати от Тервел и преките му наследници. Ако приемем обаче твърденията на Паисий,че покръстване на Българите е станало в 703 г. ще установим,че връщането към езичество е направено от Кардам в 781 г. Приетото от Тервел християнство е единствената причина,която може да породи две отделни негови царувания в онова централизирано за България време. Тези две царувания дават единственото правдоподобно обяснение на загадката с двете години на възцаряване,които са вписани в "Именника" след неговото име и дава верен отговор на въпроса защо бенедиктинците са почитали именно Тервел като светец,а нашата православна църква още го почита съвсем отделно от Борис Михаил. Махнем ли от историята християнството на Тервел,няма да отговорим на нито един от тези въпроси а ще паднем до нивото на казионната безпътица,за която Българските истини са последна и най-досадна грижа!




Гласувай:
51


Вълнообразно


1. blackvibrator - Отдели време да прочетеш романа на ...
15.11.2020 19:28
Отдели време да прочетеш романа на Петър Бобев,Мечът на Атила, има го в читанка.
Главният герой в него е Тервел и е любппитно представен.
цитирай
2. shtaparov - Отдели време да ...
15.11.2020 20:29
blackvibrator написа:
Отдели време да прочетеш романа на Петър Бобев,Мечът на Атила, има го в читанка.
Главният герой в него е Тервел и е любппитно представен.

Романът може да е хубав приятелю,но си остава роман т.е. съчинена история,а аз не обичам много този тип съчинителство и държа на историческата истина. Друго бе да направят филм,в който Тервел е показан в автентичния му блясък- грамаден властен мъжага с червена коса и сини очи.чиито Българи са по-руси от "славяните".
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
16.11.2020 00:41
Като грамаден, властен мъжага Тервел е представен на Веронската икона! Дълго са се чудили учените , кой е този Трибелий? Ясно ,че е светец, че е владетел, заобиколен от дребосъци- благодарни европейски владетели И най- накрая разбрали, че това е Българският княз Тервел, спасил Цариград и Европа от арабското наществие В краката му са спасените тогавашни европейски владетели!
Поздравления за постинга!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
4. nedovolen - Мишо е пич. Жена му е пич. Щапаров е ...
16.11.2020 10:22
Мишо е пич. Жена му е пич.
Щапаров е пич.
:)))
цитирай
5. mt46 - Поздрав!
16.11.2020 12:00
Според М. Москов, а и според другите изследвачи на Именника, Тервел е царувал веднъж...
цитирай
6. mt46 - Не е ли странно, че
16.11.2020 12:02
имената на немалко български владетели се срещат в различни варианти? Защо?...
цитирай
7. elizabethborislavova - много интересно
16.11.2020 20:42
Поздравления
цитирай
8. shtaparov - Като грамаден, властен мъжага ...
17.11.2020 10:18
leonleonovpom2 написа:
Като грамаден, властен мъжага Тервел е представен на Веронската икона! Дълго са се чудили учените , кой е този Трибелий? Ясно ,че е светец, че е владетел, заобиколен от дребосъци- благодарни европейски владетели И най- накрая разбрали, че това е Българският княз Тервел, спасил Цариград и Европа от арабското наществие В краката му са спасените тогавашни европейски владетели!
Поздравления за постинга!

Лека нощ, приятелю!

Благодаряп за хубавия отзив приятелю- дай линк към някакво изображение на тази икона,че не си спомням да съм я виждал. Помня само една веронска икона- тази на св.княз Борис "Първи",но за Тервел във Верона никъде другаде не съм чел и ми се иска да науча- надявам се да не е станало смесване между двете.
цитирай
9. shtaparov - Мишо е ...
17.11.2020 10:21
nedovolen написа:
Мишо е пич. Жена му е пич.Щапаров е пич.:)))

Това го казваш за да демострираш добро настроение,нали?
цитирай
10. shtaparov - (много интересно)
17.11.2020 10:22
elizabethborislavova написа:
Поздравления

Приятелски поздрав и на теб!
цитирай
11. shtaparov - (Не е ли странно, че)
17.11.2020 10:30
mt46 написа:
имената на немалко български владетели се срещат в различни варианти? Защо?...

Това си има просто обяснение: Българите били обединение на Келти (по-конкретно Болги, Бохи и Волки), Траки, Скити, Илири и Угрофини,които имали някакви различия в езика и произношението. Нашите владетелски имена са толкова чужди за туркотатарите,че се наложило Нурутдинов и неговия екип подправячи да им измислят тюркски съответствия,годни за използване от тюрки.
цитирай
12. shtaparov - Поздрав и на теб!
17.11.2020 10:38
mt46 написа:
Според М. Москов, а и според другите изследвачи на Именника, Тервел е царувал веднъж...


Това е една важна причина календарните им версии да са тотално объркани и да се разминават с почти всички сериозни исторически извори,включително със самия Именник! Както написах и в текста, премахването на двете царувания води до пълна безпътица относно казуса защо в Именника след името на Тервел има две различни годишни датировки и два различни срока на царуване. С това Именникът подкрепя думите на Паисий и на Зографския историк,но хвърля на боклука 12-годишния азиатски календар,с който ни снабдяват тюрколозите!

По тази причина те няма лесно да приемат истината така,както не я приемат и псевдомакедонските клептомани в Скопие. Не може да правиш възстановки на Календара по документ като Именника а постоянно да поправяш цифрите,които са вписани в него! Моята версия е единствено вярна по една проста причина- тя не изисква да поправяме нито една владетелска година и нито една спомената от Именника цифра,а е съобразена с всички тях така,както са ги написали дедите ни в самия документ! Аз не рискувам да ставам смешник като другите и да лъжа хората с поправени от мен цифри а им поднасям сериозна календарна възстановка,която не изисква никакви палячовски жонгльорства и поправки!
цитирай
13. zaw12929 - НЕ СА ИМАЛИ ИНТЕРНЕТ, А КОЛКО МНОГО ...
17.11.2020 12:26
НЕ СА ИМАЛИ ИНТЕРНЕТ, А КОЛКО МНОГО СА НИ ОСТАВИЛИ НАПИСАНО С ПАЧЕ ПЕРО. И ВАШИТЕ РАЗКРИТИЯ СА ПОТРЕСАВАЩИ! ПОЗДРАВИ!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
18.11.2020 00:29
https://leonleonovpom2.blog/history/2016/05/19/sveti-trivelii-bylgarski.1452512?reply=4888946

Това е мой постинг, описал съм наученото,когато бях в Италия, непосредствено след завръщането си. Иконата е погрешно определена първоначално като на Борис Но Борис не е направил нищо важно за Европа Но в постинга съм описал подробно Самата икона не съм виждал, но описанието е такова, каквото ми е предадено Той-голям ,внушителен, заобиколен от дребни князе,на тогавашните европейски държавици!

Лека нощ!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Това е интересно, Ангеле!
18.11.2020 16:57
http://bulgc18/occidentalism/zaimova.htm

Коментира се и Веронската икона Възможно е преди четири години да съм го ползвал? Звучи ми познато!
цитирай
16. fun1001 - № 1..зачетох се в Меча на Атила/ Петър Бобев..
18.11.2020 19:48


но,там се говори презз цялото време за...Тангра..

"Че кой не знаеше великия Авитохол, когото ромеите назовават Атила — бич божи, и само при чието име потреперват? За него подхвана песен певецът, за неговите подвизи. И за приказния му кон, що прескачал реки и планини. И за битките му със злите великани: седем на изток, седем на запад, седем на юг и седем на север…

И за вълшебния му меч, спуснат му от Тангра по дъгата, който Атила запасвал само пред бой. Меч, що не знае несполука, що не знае отстъпление. Зрящ меч, както пееше песента — що сам води ръката на хана в боя…

И Исперих, и боилите му помнеха тая песен, стара и престара, слушана и от бащите им, и от дедите им, преди да ги връхлети голямото зло, преди да смутят мирния им живот хазарските орди. Там, в далечната родина, между Бористен, Танаис и Куфис от една страна и Меотида, Евксинския понт и Българската планина, която ромеите наричат Хипийска, от друга. "

какво, ще каже автора на този пост?
поздрав от мен, Юлия
цитирай
17. shtaparov - НЕ СА ИМАЛИ ИНТЕРНЕТ, А КОЛКО ...
19.11.2020 12:13
zaw12929 написа:
НЕ СА ИМАЛИ ИНТЕРНЕТ, А КОЛКО МНОГО СА НИ ОСТАВИЛИ НАПИСАНО С ПАЧЕ ПЕРО. И ВАШИТЕ РАЗКРИТИЯ СА ПОТРЕСАВАЩИ! ПОЗДРАВИ!

От тяхната дейност щеше да остане в пъти повече,ако гръцки варвари не бяха изгорили тонове Български книги!
цитирай
18. shtaparov - https://leonleonovpom2/hist...
19.11.2020 12:26
leonleonovpom2 написа:
https://leonleonovpom2/history/2016/05/19/sveti-trivelii-bylgarski.1452512?reply=4888946

Това е мой постинг, описал съм наученото,когато бях в Италия, непосредствено след завръщането си. Иконата е погрешно определена първоначално като на Борис Но Борис не е направил нищо важно за Европа Но в постинга съм описал подробно Самата икона не съм виждал, но описанието е такова, каквото ми е предадено Той-голям ,внушителен, заобиколен от дребни князе,на тогавашните европейски държавици!Лека нощ!

Oколо тази икона обаче остава един проблем приятелю- липсата на пояснителен надпис. Щом няма надпис,ние можем само да гадаем кой е изобразен- аз съм свикнал да я виждам озаглавена с името на княз Борис,но има повече логика да е Тервел разбира се. Ако се изследва по-внимателно и се открие надпис под пластовете боя би било добре,но знае ли човек? А ако искаш да я видиш,много лесно ще я намериш- напиши в Гугъл "изображения" и когато влезеш в тях,напиши отгоре "Веронска икона" или "Верона Борис". Има и по-пряк път- на https://arhivar.blog/history/2015/12/10/portreti-na-car-boris-vyv-verona-i-pontida.1413716 има чудесни снимки на тези икони.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
19.11.2020 13:08
Виж на Ана Заимова писанието ,приятелю!
Всички са обединени около мнението ,че Свети Тривелий е нашият Тервел! Ана Заимова, доколкото знам е родственица на генерала , е дала повече подробности!
цитирай
20. shtaparov - http://bulgc18/occidentalis...
19.11.2020 14:35
leonleonovpom2 написа:
http://bulgc18/occidentalism/zaimova

Коментира се и Веронската икона Възможно е преди четири години да съм го ползвал? Звучи ми познато!

Открих го- добро е,съгласен съм напълно!
цитирай
21. shtaparov - Виж на Ана Заимова писанието, пр...
19.11.2020 14:41
leonleonovpom2 написа:
Виж на Ана Заимова писанието ,приятелю!
Всички са обединени около мнението ,че Свети Тривелий е нашият Тервел! Ана Заимова, доколкото знам е родственица на генерала , е дала повече подробности!

Благодаря- намерих го,фамилията ми е позната от "Арабски извори за Българите". Приемам напълно това мнение- ако св.Тривелий не е нашият Тервел,защо монасите Паисий и Спиридон ще го твърдят- те не са гърци или македонисти,за да кривят душата и да лъжат. Ако този светец не е нашият Тервел,просто няма кой друг да е- иконата от Верона също е негова,не е на Борис! Убедих се в това като видях,че иконата е в Бенедиктински манастир- Борис I няма нищо общо с бенедиктинците но Тервел- да! За него има писания на Бенедиктинския орден от XV-XVI век,в които са описани подробности от срещите му с Юстиниан II- такива премеждия не са случвали на Борис I,а само на Тервел!
цитирай
22. shtaparov - но, там се говори презз цялото ...
19.11.2020 15:03
fun1001 написа:


но,там се говори презз цялото време за...Тангра..

"Че кой не знаеше великия Авитохол, когото ромеите назовават Атила — бич божи, и само при чието име потреперват? За него подхвана песен певецът, за неговите подвизи. И за приказния му кон, що прескачал реки и планини. И за битките му със злите великани: седем на изток, седем на запад, седем на юг и седем на север…

И за вълшебния му меч, спуснат му от Тангра по дъгата, който Атила запасвал само пред бой. Меч, що не знае несполука, що не знае отстъпление. Зрящ меч, както пееше песента — що сам води ръката на хана в боя…

И Исперих, и боилите му помнеха тая песен, стара и престара, слушана и от бащите им, и от дедите им, преди да ги връхлети голямото зло, преди да смутят мирния им живот хазарските орди. Там, в далечната родина, между Бористен, Танаис и Куфис от една страна и Меотида, Евксинския понт и Българската планина, която ромеите наричат Хипийска, от друга. "

какво, ще каже автора на този пост?
поздрав от мен, Юлия

Щом пише за Тангра,значи е тотално объркано и на това четиво не може да се разчита! Българите си имали за този "Тангра" съвсем други имена- ТОХЪ, ТОХОЛЪ, ТОГАРМА, КУБЕРА, АНГРА и пр.,но "Тангра" определено не са имали!
цитирай
23. litatru - Здравей!
30.11.2020 22:15
Поздравления :)
цитирай
24. shtaparov - Поздравления :)...
01.12.2020 10:59
litatru написа:
Поздравления :)

Здравей Величке- много ми е драго че се появяваш след толкова време,добре дошла!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815983
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136734
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи