Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2008 22:55 - Пътя към дома...
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4003 Коментари: 4 Гласове:
0



Слушайки една песен на Дидуля – “Путь домой” си размишлявам за този път... Задавали ли сте си въпроса къде е истинският дом на човек?
В различни моменти от живота на човек пътя може да бъде различен. Знам само, че той е много личен и съкровен за човек.
Пътя към дома може да път, който е в постоянно развитие, т.е. той е променлива величина, в зависимост от гледната точка на човек.
Пътя към дома е пътя, който отвежда човек в бащината му къща, в дома, в който е израсъл. Понякога се случва така, че този дом физически вече не съществува, но той трайно се е настанил в спомените на човек или в даден момент е придобил друг облик. Но характерното е, че винаги лъха една топлина от дома на човек или от неговите детски спомени.
Пътя към дома може да бъде път, който човек може да види и с другите си очи, с очите на сърцето си. Това е дом, който човек открива на по-късен етап от своето съзряване. И този дом започва да му става все по-близък и по-близък, защото човек открива реалност – мечтана и сънувана там, където не е предполагал преди, че съществува, открива богатства, които изпълват душата му и осмислят живота му. Да, истинският дом е този, който човек преоткрива и възлюбва до дъното на душата си, дом, за който се грижи и пази, който му доставя радост, който го приютява, в който намира топлина и самия човек приема присърце отговорността да поддържа запален огъня в семейното огнище.
Пътя към дома е пътя, който води към Любовта.
Пътя към дома е скрит в съкровенното, в дълбочинното.
Пътя към дома човек може да открие и в своите преживявания, там, където той открива частица от себе си и се слива със вселената.
Човек винаги ще търси пътя към домът си, защото и самият дом го зове!






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blagorodnik - Във филма "Соларис" е
01.11.2008 01:22
отразен този съкровен копнеж - пътят към дома. Колко малко му трябва на човек!
цитирай
2. compassion - Ние всички чувстваме празнота
01.11.2008 13:43
и копнеж за сливане по пътя към дома, където ще бъдем приети като свои. (извинявам се, ако не знаеш английски, но го нямам на български) Точно това искам да кажа: ние сме едно с цялата вселена!!! Егото ни разделя и даже противопоставя чрез егоизма. Извън малкото АЗ е истината - НИЕ за човечеството! Какъв е смисълът извън любовта?
http://www.youtube.com/watch?v=GFyJYNqQtIc
цитирай
3. zvezdichka - Привет blagorodnik!
01.11.2008 22:48
Филма не съм го гледала, но от личен опит знам, че копнежът в човек може да отваря врати към мечти, места, състояния... Хубаво е в малкото да сме благодарни, за да можем да оценим и голямото.
цитирай
4. zvezdichka - С английският не съм на ти,
01.11.2008 23:05
но ти благодаря compassion. И си много права за егото в човек, защото то търси да поглъща. То е толкова гладно и лакомо в нас, че ако човек не се научи да го контролира, то в един момент го побеждава и започва да го командва. Но това съм видяла, че за да може човек да се владее, той трябва да има вътрешни очи и те да бъдат водещи в живота му, защото тогава ще може да вижда и осъзнава повече, отколкото е предполагал, че съществува като разбиране в него самия. А празнотата е състояние на безтегловност, когато човек се оставя на мързела и течението и не е заинтересован накъде отива животът му, няма ценностна система, с която да разделя нещата и в един момент малко по малко зрението на човек започва да закърнява... Но Любовта е спасителна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5818032
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031