Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2007 12:19 - Безцветно...
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5828 Коментари: 15 Гласове:
0



Колко лесно се живее, когато човек е безчувствен...Светът ти е сив, без окраски... И на теб не ти пука особено... Много често чувствителността, емоционалността и чувствеността повече вредят и носят болка на човек, заедно с хубавите и незабравими цветни моменти...
Непукистите са може би щастливи хора... Кой знае... Май не съм от тях...




Гласувай:
0



1. bamby13 - :-)
15.06.2007 12:56
аз понякога си мисля че тези с бизонската кожа и чувствителност тип "кенефска седалка" са по-шатстиливи, обаче не е верно...Това са само пораженчески мисли.
Да живеят балуците!!На тях се крепи Света ( цитирам бащата на една приятелка)
цитирай
2. анонимен - И аз не съм от тях...
15.06.2007 16:17
за съжаление. Което ми навреди дори на нервите. На всеки пожелавам да изпита прекрасната палитра от емиции, които ни е споделяла Звездичка.. И на никого не пожелавам страданията, които съм имала от неумението да контролирам емоциите си и да "махна с ръка" на притеснения, рани, обиди... От неумението си да отсявам важно от неважно... На никого не пожелавам като мен да стига до лекарства.

И все пак най-доброто лекарство за болките ни е Словото - Словото на Този, Който /вярвам/ никога не е искал да ни превърне в непукисти, а просто - да възмъжем като апостол Петър, който отначало с треперещи нозе се учеше да ходи по водата, а по-късно сам вече имаше силата да върши Чудеса.

По тоя повод ви споделям едно от най-силните за мен лекарства в тежки моменти през последните години. Едно стихотворение.

"Вярата

от Роман Кисьов

На планината казваш да се вдигне
и да слезе във морето
И слиза и потъва планината -
суровата и стръмна планина
на отчаянието и страха
потъва
във водите на душата



Заповядваш на дъжда да спре
Дъждът охотно ти се покорява
И спира в миг този страшен и съдбовен
дъжд от огнени изгарящи стрели
И след бурята от чувства грейва ярко
божествена дъга
във небето на душата



Казваш на камилата да мине
през иглено ухо
И минава тя - камилата на навика
преминала пустиня от безлични дни
минава тя през тясната врата
към лековити приказни цветя
във вечната градина на душата



Обръщаш се към себе си тогава:
Тръгни - ходи по водата!
И вече стъпваш по вълните
на житейското безмилостно море
и преминаваш ти над бездната от време
следвайки Гласа на Светлината
във тишината на душата



О ние сме само едни
възрастни деца
в скута на своя Небесен Баща
който дарява само на най-верните
на най-смелите и послушни Свои чеда -
Чудеса"


цитирай
3. lilavka - ***
15.06.2007 23:27
Вярно е, че е по - лесно , .... но е и по скучно ... Недей да желаеш безразличието , безчувствеността, безразличие и дори безличие пред дори и краткият миг Щастие - той дори и кратък е прекрасен и си заслужава ... :)) Повече усмивки и цветове ти желая :))
цитирай
4. gioia - :)
16.06.2007 12:15
със сигурност им е по-лесно, но пък ние обичаме трудното, нали :) иначе няма да има интересни преживявания и преодолявания :)
Аз не бих се сменила обаче никога с такъв безцветен и безчувствен човек (ако въобще може да се нарече така)
Живей си цветно, звездичке :)!
цитирай
5. zvezdichka - Човек минава през
16.06.2007 23:14
различни етапи в своя живот и живота му е изпълнен с трудни решения.
Трудности могат да го разколебаят и в своето мрачно настроение, в своето безсилие за момента той да пожелае най-лесния вариант, който вижда като отговор на предизвикателството на живота - безчувствието... Но това определено не е рационалното решение, а просто е хвърляне на прах в очите. В действителност живота ни предизвиква, за да можем да познаем цветността, за да ни научи да се борим и да не се даваме току така... За да е интересен и да ни привлича, да се впускаме в неизвестните предели, в непознатите пътеки, които биха ни отвели на желани места... Може би и емоционалността има дял и за това за да бъдат отворени очите ни и да поглъщат жадно истинските и ароматни неща, които придават привкус на живота...
Благодаря ви момичета за споделените отговори и за подкрепата...
цитирай
6. dana55 - Привет!
17.06.2007 01:03
Отново се връщам при твоите думи.
Не мога да си представя такъв живот,лишен от пъстроцветие,от емоции..
цитирай
7. slavei - Звездичка!
17.06.2007 01:12
Едва ли има човек на когото да не му е безцветно понякога - т.е. да не минава през трудности и препятствия! Животът ни тук е борба, но така откриваме още повече красотата и разнообразието на цветността и се радваме от сърце, и можем наистина да се наслаждаваме на всички красиви и ценни мигове в живота ни, а и се научаваме да ги ценим!
Знам, че със силата на Любовта, която откривам в теб ще пребориш трудните мигове!
Прегръдка за теб!:)**
цитирай
8. ninaantonova - Живота ни е даден, за да се учим,
17.06.2007 13:39
да преодоляваме трудностите, да се справяме с тях. Важен е крайния резултат, това че сме постигнали нещо позитивно. Живота е изпитание. Живота е даден за човека, за неговото извисяване и достигане до съвършенството. И ако детето, току що изплакало е Космоса, то във Времето със своето усъвършенстване ще бъде Вселената.
цитирай
9. анонимен - Цял живот се стремя да стана непокист,
17.06.2007 13:49
но се убедих че това е по рождение,
не може човек да се промени, колкото и да е упорит и твърд. Чак непокист никога не мога да стана, никога, но мога и си налагам да не забелязвам това и тези, които не са на интелекта ми и на възпитанието. И така съм по добре.
цитирай
10. bilqnka - Болката и тревогата
17.06.2007 13:52
са част от живота ни, колкото и нелепо да изглежда.Разбирам за какво говориш, тъй като аз до скоро бях в една такава дълбока депресия и всичко ми беше безразлично.Не ме интересуваше нищо и нямах желание за каквото и да било.
Надявам се, че този черен облак в съзнанието ти ще се изпари възможно най-скоро.
Няма да ставам банална с изразите "погледни го от добрата страна...:, защото знам, че това никак не е лесно, а и съдейки по себе си това е доста изнервящо.
Нещата сами ще се наредят по местата си и се надявам слънцето в душата ти отново да изгрее в най-скоро време!
цитирай
11. zvezdichka - Когато човек започне
17.06.2007 22:14
да бъде наясно със себе си, когато е решен да се бори и да отстоява своите желания и мечти, когато се укрепи в Надеждата и погледът му се промени, тогава започва да му прояснява и да се въоръжава с търпение. Да приема нещата такива, каквито са и да търси да ги променя гледайки през очите на вярата.
Но важното е да осъзнава същността на нещата и да придобива правилна преценка. Понякога може и да греши, но важното е да приема поука и да се учи, защото няма нищо напразно, през което да е преминал човек и в което да е опитан... Така може да разбере и силата, която притежава, въпреки, че има друга представа за себе си в момента... А много често човек познава силата именно в немощта...Та така относно трудностите в нашия живот :). Полезни са определено, защото ни учат и ще продължават да ни учат.
Благодаря на всички за прекрасните коментари и споделеното мнение и виждане на всяка по въпроса. Ценни са нещата, които споделяте Дана, Славей, Нина, Ани, Билянка.
Желая ви спорна седмица, изпълнена с много усмивки и дързост за борба в този живот!
цитирай
12. dianalov - А живее ли въобще когато е безчув...
20.06.2007 08:23
А живее ли въобще когато е безчувствен?
Периодът на безчувственост е само агония. Вярно е че понякога се оттласваме най-силно, когато стигнем дъното, но то изсмуква и последното останало някъде там в нас - надеждата. Знаеш ли истината е че очакванията ни са това, което ни окрилява и което ни приземява болезнено, когато не се случи по начина, който сами сме режисирали. Когато не видим мечтите си реалност, най-доброто което можем да направим е да видим какво има в нашата реалност за нас и дали от там не можем да тръгнем :)
Права е sekirata че май непукистите се раждат такива, а ние емоционалните търсим, но ако трябва да избираш, повярвай ми непукизма може и да дава някакво спокойствие, но това което дава опитът след търсенето е далееееч по-безценно, макар да идва след много перипетии. Това което имаш след като си се преборил е много по-стабилно и е истинско, тогава ставаш по-силна личност :)
Така че, да продължим :):):)
Поздрави!!!
цитирай
13. zvezdichka - Благодаря ти Диана
21.06.2007 23:44
Много трезво разсъждаваш. Хареса ми това, което си ми написала и дори ти се усмихвам. И определено в търсенето на човек има лутане, но има и посоки, в които има просветление. И в борбата има сладост или по скоро в изхода от нея :). А така човек заяква, придобива ценни качества, от които може да черпи, когато му се налага... И много точно си го определила - да се изгради като личност, като човек, който все по добре се познава и знае какво иска и как да го постигне!
А емоционалността е тази, която е провокирана от нашата сърдечност и тя определено си е ценна, стига човек да не злоупотребява с нея!
Благодаря ти за силните думи!
цитирай
14. анонимен - bez emocii???
03.07.2007 00:37
za kyde sme???
цитирай
15. zvezdichka - Да, определено
04.07.2007 00:01
без емоции за къде сме? Подкрепям мнението ти анонимен, само да не отиваме в крайности...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5817459
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031