Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2006 23:56 - Каква е любовта?
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1775 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2006 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Любовта е многолика. Любовта е сила, която те повлича в своите дебри и срещнеш ли я ти вече не може да останеш същия. Тя завладява сърцето и ума ти и ти с наслада се отпускаш в нейното подножие. Да паднеш в ръцете на любовта, да се предадеш в нейната власт е толкова желателно. Да бъдеш воден от пориви в сърцето си, да търсиш да вкусваш отново и отново живата й сила, благоуханието с което те насища, да се отпуснеш и да й се отдадеш изцяло. А тя ще ти се отблагодари като те дари със себе си, като ти даде най-скъпоценното - да бъде споделена с теб.

В преживяването на любовта има такива дълбочини, за които може и един живот да не ни стигне, за да ги познаем в живота си.
Любовта не може да се крепи само на чувства, защото когато те – чувствата отминат в един момент, тогава какво ще стане с любовта? А всеизвестно е, че чувствата и емоционалната ни същност са много лабилни и променливи понякога и ако няма нещо твърдо и голямо на което да стъпи и се закрепи любовта, в един момент тя може да отлети така, като се е появила – като сляпа неделя. Но любовта не трябва да е сляпа според мен, а напротив. Тя трябва да е проницателна, проникваща, издирваща, даряваща, търсеща, даваща.

Любовта търси да разбира същности и едновременно с това да ги споделя. Защото в споделянето се крие голяма тайна, която отваря сетива за по-пълно преживяване на любовта. Споделянето е ценно за това да бъде пълноценна една връзка, в това да се гради на искрени взаимоотношения и да търси да познава сърцето на този, на когото иска да говори, когото иска да познава в най-вътрешната му същност. Любовта гледа да се открие, да огрее, търси да изцели. Любовта приема човек такъв, какъвто е и търси да го насърчава, в малкото, което е видяла живо в него, в искрицата, която е проблеснала за миг и после е угаснала. Но любовта не се отчайва, а търси отново да запали тази искрица у човек и да я превърне в буен огън, огън, който повлича и разпалва сърцето. А самото сърце е най-странния и чуден орган у човека, защото то не играе роля само на орган, който дава възможност на кръвта да циркулира в тялото ни. Но то е много повече от това. То има духовна същност, в която са скрити много тайни, но и много отговори, за този, който ги търси. 

За да се научим да обичаме, трябва да имаме отворено сърце, което приема любовта, но не я задържа за себе си. А тя Любовта търси начин, напира да излезе, да се излее, да дарява. Човек, който се е научил да дава, да не се скъпи, научил е много ценни уроци за любовта. Защото това е основното мото на любовта. Но ако в сърцето на човек има отделни кътчета, в които една част е за любовта, а друга част за “моите” си неща примерно, то тогава любовта не може да търпи да дели първенство с моите “ценности, които си остават само за мое ползване”. Ако сърцето не се отдаде изцяло на любовта, тя в даден момент ще излети от това сърце и то ще запустее. А любовта когато идва с цялата си сила, достолепие и красота, тя оживотворява сърцето, тя е желания извор, която напоява сърцето и която вдъхва нов живот в него. Но само когато сърцето й се отдаде изцяло! Даде всичко свое, отвори място за да може да влезе любовта да бъде негова повелителка. Любовта вика и ако има кой да я чуе, то сърцето се отваря и изпълва с благодатната й сила, с пълнотата, която само любовта може да донесе в живота му, с осмисляне на ценностите, които любовта донася със себе си.
А любовта определено си заслужава жертвата, да пожертваш собственото си его, своя си поглед за нещата от живота и да приемеш нея, нейния нов поглед, който тя съгражда и иска да съгражда в тебе, когато й се отдадеш изцяло.



Тагове:   каква,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninaantonova - А накво всъщност е любовта ?
22.10.2006 01:06
Да обичаш- това значи да бъдеш
направен от сълзи и въздишки,
от пламък и вярност,
докато станеш купчина пепел.
Шекспир
цитирай
2. slavei - ***
22.10.2006 22:46
Божествена любов е тя
и нийде няма я в света
при Бог откриваме я само
благодарим за чудото голямо... наречено Любов!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5815927
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031