Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2006 21:52 - Образът на добрата жена
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3590 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ще започна с малка предистория, т.е. как се появих във виртуалното пространство или по скоро от кога? До скоро не съм изпитвала нужда да общувам виртуално или по скоро не бях опитала този вид общуване. Аз и без това имам много приятели, с които не успявам да се видя понякога, поради бързите темпове на нашия съвременен живот и не съм изпитвала липса на комуникация. Но в един момент чрез трето лице попаднах в един форум заради един човек и отначало исках да го поопозная. Той така или иначе не оцени моите услилия да откликна на това, което беше поставил като нужда или по-скоро като зов, може би защото и той самия не знаеше какво точно иска и търси или по-точно се беше опарил от така нареченото интернет общуване и се страхуваше да се впусне в ново такова начинание. Но така вниманието ми беше насочено вече към форума. Отначало започнах да чета, а впоследствие реших и да пускам разни теми, неща, които ме интересуват, които са попаднали в полезренето ми. Та дойдох до съществото на моя постинг :). Първата тема, която бях публикувала, беше именно с заглавието на днешния постинг  /преди около 7 месеца/. Тази тема е нетрадиционна, защото май напоследък малко хора гледат в тази посока, но аз ще я пусна и като въпрос, който бях постнала в клуба и като отговор, който дойде от моя страна след като седнах да обмисля и опиша, тъй както го чуствам, както бих искала да става в живота ми и според моите виждания за това. 

Ето въпроса:

"Това, което ме вълнува напоследък е, че искам да откривам образа на добрата жена в себе си - жената, която е дар от Бога и която би била ценна и за мъжа на живота й. Вие как мислите - в нашия забързан свят може ли да срещнете такава жена и какви качества трябва да притежава тя според вас. Очаквам мнения както на жени, които откриват тези качества в себе си или поне искат да ги открият, а също и на мъжете - какво би ги зарадвало да видят като образ в своите любими, като качества, излъчване.
Нямам предвид външни неща, защото според мен те са само следствие на това, което става вътре в теб. В тази връзка също ме интересува и това, че искам да откривам красотата във всичките й форми - не визирам телесната красота, а нещо по-дълбоко. Красотата която извира от теб самия, красотата от живите думи, които да бъдат споделени с точните хора, красотата от това, което сътворяваш в живота си и т.н. "

А сега и отговора по зададената тема:

"Добрата жена според мен трябва да е любвеобилна, грижовна и всеотдайна. Търсеща да дарява радост, да разпръсква любовта, която извира от сърцето й и да я отдава на Възлюбления на душата си, на децата, родени от любовта им, на верните и истински приятели, които са винаги близо до нея в радости и скърби, т.е. на тези, които стоят близо до нея, които е възлюбила със сърцето си. Тя трябва да е нежна, желана, красива, да пленява с добрите плодове, които са рожба на Любовта, познала в сърцето си. Тя трябва да е разумна, миролюбива и добродетелна. Разумна в управление на финансите за поддържане на уюта и спокойствието на дома й. Определено трябва да е умна и организирана, защото й е отредена много важна позиция в семейството. Трябва да допълва своята половинка, да обръща внимание на малките неща в живота, които понякога, ако не им се обърне внимание могат да преобърнат “каруцата” така да се каже, а това определено не е желателно. Да реагира адекватно на всяка трудна ситуация, с която би се сблъскала, да е борбена жена. Да не се предава лесно, а напротив - да търси скрити сили в себе си, за да противодейства на злото на деня. Покоряваща се, но не на страстите на мъжа си, а на добрия съвет, който би получила от него, ако той е личност със своя индивидуалност и разбиране за живота и естествено - глава на семейството. Приемаща мъжа си със всички качества и недостатъци, но търсеща да го провокира да израства в сила. Вярна на Възлюбления си. Любяща майка на децата си. Благородна. Ходеща със самочувствие и достойнство, поради това, което е тя самата като излъчване и това, което се ражда във вътрешността й.

Смятам, че това е един частичен образ, който все още не е станал живот в мен, но ако очите ми са обърнати към него и търся да го позная в естеството си, то той ще стане жив в мен. А той е частичен, защото човек през целия си живот има да открива същности, които са останали скрити от погледа му до един или друг момент. Но постепенно те ще дойдат на мястото си, семената ще попаднат на добрата почва и ще дадат добрия и изобилен плод на времето си!

Може би някои от вас ще презрат това, което споделям, но всеки си прави своя съзнателен избор и определя битието си в желаната от него посока. В живота на човек се преплитат мечти и реалност, но хубаво е човек да има мечти и да е изпълнен с желания, защото идва миг в който мечтите се сбъдват и се превръщат в реалност. Това беше от мен. "



Тагове:   Образът,


Гласувай:
0



1. анонимен - zdrasti
12.10.2006 23:46
zdravei!pozdravi za tova,koeto si pisala,,...super e!!
цитирай
2. ogisinko - Мила моја
13.10.2006 01:34
Очаквам мнения както на жени, които откриват тези качества в себе си или поне искат да ги открият, а също и на мъжете -
Мила моја,
Не си Ти учителка и да очакваш од децата да си напишат домашното.
Тука в сајбер пространството, на тази блог, некој ште ти врне соопштение, ако постот или ти го заинтригува.
Можеш и да изтриеш тази соопштение, но аз мисла че си Ти ного организирана личност.Дори ного педантна.При тебе вкшти сичко е на ред.Мора да е СЕ подредено на твоите желанија.
За смисл на лјубовта и каква треба да биде добрата жена.
Мила моја,
Когато проработи флуидот и кога лјубовта зрачи од очите, Ти си ми и најкрасива и најумна и добра и секси и да не бројам.
Нјама ли лјубов, тури му пепел на сичко описано в енциклопедиите.
Как лјубовта да трае постојано е впрос на които треба да се одговори.
цитирай
3. slavei - Чудесен постинг
13.10.2006 10:54
Да,такъв е образът на ДОБРОДЕТЕЛНАТА жена!
Толкова добре си го написала, че не се сещам какво друго да добавя. Може би, търпение към всичко това, но си мисля, че, ако една жена притежава всички тези качества, то определено търпение няма да и липсва.
Ако, по-често се замисляхме над това, което си написала, със сигурност щяхме да сме по-близо до образа на описаната жена. "Говоря"като цяло, винаги има изключения.
Пожелавам ти, да изградиш този чудесен образ, който си обрисувала така добре, във себе си.
Успех!!! :)
цитирай
4. zvezdichka - Ogisinko
13.10.2006 12:23
За организацията се старая, но чак пък педантична :).
Дали всичко е наред в живота на човек? Мисля, че такова "животно" няма. Не може всичко да ти е наред. Винаги ще има ново предизвикателство пред теб, в което да се впускаш и да опитваш в движение, дали правилно си постъпил или не. Ами по плода ще си проличи в крайна сметка. А и грешките и те ни дават ценни урици понякога, стига да имаме очи да извлечем поука от тях.

Да, абсолютно си прав, че любовта не гледа с външните ни /телесни/ очи. Тя съзира много повече от това, което един човек може да види за себе си в даден момент. Тя извайва образ, в който си запленен в един момент, въпреки несъвършенствата, просто поглеждаш много в по-дълбокото. А там може да откриеш същности за които не си и предполагал.

Много интересен въпрос си поставяш. Как любовта да трае постоянно? Любовта е жива същност, която приемаме, позиция, която трябва всеки ден да устояваме, копнеж, на който трябва да даваме място в сърцата ни, за да се развива и да ни изпълва. Но взех да ставам многословна. Спирам :).
цитирай
5. zvezdichka - slavei
13.10.2006 12:30
Всеки човек сам за себе си определя какво да последва, според това, което му се е открило пред очите и е пожелал да го има и той за себе си, да се влага в желанията на сърцето си. Много неща в нашия век се смятат за отживелици, но зависи как човек гледа на това. А и не смятам, че това, което е било много, много преди нас е за изхвърляне. Хората в древността са осъзнавали много ценни неща, които някои от нас има да преоткриват в даден момент, според желанията, които ни изпълват и погледа, който придобиваме.
цитирай
6. ogisinko - ***********************
13.10.2006 12:33
Това е комплимент за мене.
Значи дека нешто те е повлекло.
Можеби един поглед од далеч
цитирай
7. zvezdichka - :)
13.10.2006 13:27
Говоря по същество, не че визирам теб в случая, а по скоро въпросите, които си задаваш.
цитирай
8. анонимен - ghHqCqRzr
24.05.2011 11:54
Now we know who the sensblie one is here. Great post!
цитирай
9. анонимен - ppSImXGmqlu
24.05.2011 15:28
TNhvU9 <a href="http://auiinaillqhk.com/">auiinaillqhk</a>
цитирай
10. анонимен - cJoyccrgoiWXySM
25.05.2011 18:14
97U9CR , [url=http://zlllfpggpygm.com/]zlllfpggpygm[/url], [link=http://quuelljrycud.com/]quuelljrycud[/link], http://kdxlavhmeqdu.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5850416
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21683
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930