Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2006 15:59 - Неканена гостенка
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1636 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Болката. Tя като бръснач забива остри шипове дълбоко в сърцето. Уцелва най-милото, най-нежното. Като бездънна яма, тя те призовава в бездната на мрака, в бездната на отчаянието и скръбта. Изтисква силите ти, повлича те там долу, в ниското, отнема малко по малко живота и любовта ти, ограбва мечтите и копнежите ти. Потъваш и не можеш да се бориш, когато обръщаш очите си към нея, отваряш вратата и й позволяваш да се настани в твоята крепост – сърцето ти. Неканена, тя влиза в живота ти. Настанява се като господарка, обладава душата ти, за да властва над чувствата ти, над емоционалността ти.

Болката е реално състояние, която те пронизва, съкрушава. От личност, човек с достойнство, тя те превръща в гърчещо се кълбо от нерви. Прави те уязвим. Стоварва бреме над теб, което не си в състояние да понесеш и в накрая падаш. Нямаш сили да продължиш, да се изправиш, да погледнеш в очите светлината, защото мрак и несравнима скръб се настаняват в душата ти. Подрязват крилете ти, отнемат свободата ти. И затворен в клетка, напразно правиш опит да полетиш. Клетката на твоята душа…

Болката е временно състояние. Идва, когато пожелае и си отива, когато й дадеш възможност за това. Избора е твой, макар и труден! В тези тежки моменти като балсам за наранената душа са истинските и верни приятели, които идват към теб, за да те подкрепят, за да те изцелят чрез думата, излязла от дълбочината на сърцето им – думата на Сила. Друг съюзник в борбата срещу болката е Надеждата, която не те изоставя, но ти си й обърнал гръб и не можеш да я видиш, когато си в състояние на слабост. А и Любовта те търси, само да можеш да отвориш сърцето си за нея, за да те дари със себе си и да изпълни душата ти със топлота и нежност.

28.08.2006.



Тагове:   Неканена,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zvezdichka - Да :)
02.10.2006 21:01
Болката вече е останала зад гърба ми така да се каже. Макар, че ми се случи наскоро да изпитвам болка и на физическо ниво. Усещанието не е приятно. И дали е на душевно или на физическо ниво, то има една и съща цел - да те скове, да те обгърне в страхове, абе да промени естеството ти дори.
Може би това четиво не провокира нещо добро в човек, защото кой желае да изпитва болка? Но болката не е случайна. Тя идва поради невъзможността нещата да се случат според нашите желания.
Но болката изостря и сетивата ти в даден момент. Тя не е състояние, което пожелаваш, за да живееш в нея. Защото в болката определено няма живот. Но тя в един момент те амбицира да й се противопоставиш, да потърсиш начин, за да я изгониш. А не да се примиряваш. Това е и нейната цел - примирението. Но човек не е създаден за да се примирява, а за да побеждава все пак. :)
цитирай
2. анонимен - ДеКуин:..
02.10.2006 22:30
Болката е субективно нещо.
Има си и хубавите страни..
цитирай
3. zvezdichka - :)
03.10.2006 11:19
Болката е полезна за кратко време, а светлината - тя е желателна: галеща,сгряваща, озаряваща, изпълваща... Няма нищо по красиво от едно нежно, красиво, галещо окото утро. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5849478
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21683
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930