Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2010 22:40 - За София
Автор: zvezdichka Категория: Видео   
Прочетен: 6478 Коментари: 16 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...




Гласувай:
24



1. mrazekoff - Специални поздрави, за този постинг!!!!
27.06.2010 08:52
Няма в България по-обичан и по-мразен град от София.
Като център на икономиката и държавността той би трябвало да дава той и в поведението и морала - да бъде еталон.
Всичко е казано прекрасно в този клип, но лошото е, че никой не обръща внимание на гласът на обикновенния човек.
Изкривената демокрация от - 20 години роди и изкривени възприятия за живота. От там следва изкривяването на образованието (то е в ход вече), на историята , на традицията , на семейните ценности и обезличаването ни като народ.
Благодаря ти, Цанке, че биеш камбаната, защото неможе да останем безразлични към тази пошлост.
Желая ти много сили, за да продължиш с тази борба!!!
цитирай
2. pontis - Поздрави!
27.06.2010 14:43
...
цитирай
3. harvi - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.06.2010 14:44
Толкова е силно, че ми е трудно да коментирам! Аз съм с цялото си същество зад тези думи! Поздрави за постинга!
цитирай
4. compassion - Не знам защо правите голям проблем от това.
27.06.2010 23:02
Тук никой не гледа с лошо око на нито един парад
(а се организирват с разрешение всякакви паради)
Минават и заминават и живота си върви. Никой никого не обижда и не заклеймява, нито пък се чувства застрашен ог парада им. Нали знаеш, че те са родени с нарушение в хромозом 11. Виновни ли са? Все едно теб да те обвинявам за сините очи, например. Оставете ги да са си каквито са и си следвайте вашите вярвания и традиции. Те не ви пречат, нали? Различният от вас има право на съществуване, дори и когато е малцинство!!!
цитирай
5. zvezdichka - Благодаря ви за
28.06.2010 14:56
коментарите и взетото отношение!

Моята позиция и ценностна ми система като християнка съвпада с позицията на хората, които са направили клипа и затова реших да го публикувам.
цитирай
6. pontis - има ли още някой с ценностна система?
28.06.2010 16:37
...
цитирай
7. zvezdichka - Много ценен е
29.06.2010 13:50
въпроса, който си задаваш... Знаеш ли, по мои лични наблюдения пошлостта завладява все по големи територии и обезценява нещата, които имат смисъл в човешкия живот. Това е така, защото повечето хора са станали повърхностни и мислят, че света се върти около тях. Забравили са Бога и самите те се мислят за богове, но когато вътрешността на човек остане празна и пуста, той губи себе си в даден момент. И за свое разнобразие търси да извращава душата си, но не е разбрал истината, че истинското съкровище се крие в него самия! Но именно за това е необходима ценносттна система, за да може човек да се научи да отсява нещата и да прониква в същността им, а не да гледа на външното.

А относно отговора на въпроса ти - да има хора с ценностна система, но са малцина. Те са като бисерите и скъпоценните камъни, защото имат заряд в себе си, блестят с истинска светлина и носят чисто и свежо ухание, което има силата да дарява! Да общуваш с такива хора е радост за сърцето и благодат за душата, защото са истински!
цитирай
8. pontis - последни мохикани, за съжаление
29.06.2010 14:50
макар и да не вярвам в бог, е тъжно, когато малкото останали "хора" едва ли не се срамуват или страхуват да покажат себе си. Мачкани са отвсякъде, самотни и несигурни, освен може би в себе си.
цитирай
9. moreto66 - zvezdichka - Силен и много актуален постинг! Поздравления!!!!!!!!!!!!!!!!
30.06.2010 11:51
Въпросът тук не е само гей-парада, а цялостното израждане на обществото ни, това, че всеки който е по-различен, има всякакви права, привилегии...само обикновените хора нямат. Не става въпрос, че тези хора са по-различни - такава им е природата, приемам това.. Но да ходиш по улиците и да сееш поквара и пошлост, не е това начина да покажеш на света кой си и защо си. Бъди себе си, бе з да се натрапваш на останалите. Мисля, че този парад е капката, която преля и в без това прпълнената с бездуховност действителност. Има и много свестни хора, хора със здрава ценностна система, но за съжаление "чалга-културата" е лесно смилаема и поради това лесно налагана. А хора, без претенции за някаква духовност или интелект я попиват. Гей-парада не е нищо повече от поредното доказателство за това, че в българската духовност зее огромна празнина и тя се запълва безразборно с каквото падне.
Още веднъж позрвления за постинга!!
цитирай
10. zvezdichka - Не мога да се
30.06.2010 12:39
съглася с теб pontis, че хората, които имат ценносттна система са страхливци... Може би ти си срещал такива и то единици, но не мога да се съглася, че ако човек съзнателно избира християнските добродетели, то той ще се срамува от себе си! Напротив. Този човек, заставайки зад убежденията си търси своето призвание! Вярно, е че животът му не е на показ и остава скрит, но плодовете често пъти говорят за него. Те не могат да се скрият. И ако човек има познание не само за ценностите в този живот, той започва да цени нематериалното, започва да уважава своите корени и да ги търси, родното, самобитното, което има древно начало! Този човек и да падне пак ще стане, защото е стъпил на твърда основа! И най вече този човек има достойнство! А то не може да му позволи да бъде мачкан, онеправан и несигурен.
Така е моя поглед за последните мохикани :).
цитирай
11. zvezdichka - Благодаря ти за
30.06.2010 13:05
коментара moreto66. Абсолютно си права, че "в българската духовност зее огромна празнина и тя се запълва безразборно с каквото падне." Но това не е само в България... Просто духовността е отстъпила мястото на бездуховност и се налага всичко, което е "модерно" и пошло в днешно време и което дава пагубни плодове за цялото ни общество. Но човек без ценности и навикнал на компромиси е лесно управляван и манипулиран. И това е добре дошло за "големите" в този свят, които командват парада.
Той не се е научил да прави трезва преценка за нещата, които стоят в същността, но е повърхностен и е движен от емоции и желания. И много бързо е подвластен на всеки полъх вятъра и неговите течения. Накъдето го заведе порива и страста, натам отива. Загубил е истинската си свобода.
цитирай
12. erato7 - Позравления за постинга, Звезд...
02.07.2010 03:14
Позравления за постинга, Звездичка!
цитирай
13. zvezdichka - Благодаря erato7
02.07.2010 14:25
за подкрепата!
Хубави почивни дни ти желая! Ние пак сме на път :).
цитирай
14. zvezdichka - И по повод
02.07.2010 14:28
коментарите и дискусията, която се поведе в тази тема искам да споделя и едно стихотворение на актрисата Диана Добрева, което видях във Фейсбука на моя приятелка. То се вписва чудесно в контекста на темата.

Утихнаха битките.
Къде се дянаха, по дяволите,
големите, страшни чудовища?!
Изпозаспаха кентаврите и циклопите.

Ами сега, с кой ще кръстосваме мечове?!
Къде е тая Итака?
Наместо да тичам по огнени въглени,
си влача краката насред амбалажни хартии.

Не влизам вече в църквите,
където забравях да дишам,
а се задъхвам по някакви молове.

Подмениха ми иконите,
дето ме гледаха право в очите
и ме молиха да повярвам,
че съм създание Божие.

Подмениха ги с лицата
на усмихнати млади момичета,
които си плъзгат ръцете по изкуствени членове,
и ме уверяват, че ако си купя такива,
само така ще успея да стигна до Рая.

Подмениха ми горите и песента на птиците
с чудесни спа центрове,
в които ми пускат буда бар музики
и ме мажат с кал, за да съм близо до природата.

Сериозни и възпитани хора
ми съобщават всеки ден,
кой, как и къде е заклал брата си,
за да ми стане ясно,
че убийството е ежедневно занятие
и няма нищо страшно,
както съм си мислила.

Всички станаха анонимни
и храчат в разни интернет форуми
срещу ония дето си помнят имената.
На Великден ще се прекръстя пред телевизора!
Егати олтара!

/Диана Добрева - актриса/
цитирай
15. harvi - Ей, това стихотворение разтърсва!
06.07.2010 15:33
И аз не мисля, че хората с ценностна система се крият, а и който търси, намира начин да изрази мнението и позицията си! Не зная дали в блог.бг коментирах или на друго място, но едно време моята асистентка по философия нарече чалгата "ниско ниво на разпредметяване на овеществен труд" :)) Права си, че неграмотен и бездуховен народ е лесно манипулируем. Лесно е и да обвиниш нормалните, че не приемат "малцинството", когато то крещи извратено по улиците, когато се плези от детските сериалчета и се протяга от музикалните клипове. Аз не съм тръгнала гола по улиците да демонстрирам, че съм хетеросексуална, нито търся лобисти в народното събрание да ми прокарват привилегии. Да, демокрацията означава равноправие, но не и диктат на "малцинствата" над "болшинството" защото тогава си разменяме местата! Тази огромна пропаст в българската духовност трябва да се запълни с християнските ценности, защото вакуум не може да има! Алтернативата е неприемлива! Поздрави!
цитирай
16. zvezdichka - Разтърсва, защото
08.07.2010 23:16
въпросите жегват и посочват кривото огледало, в което човек се оглежда и започва малко по малко да харесва този изкривен образ, който вижда в него... Защо ли? Защо потъмняването на разсъдъка се харесва повече от правдата...? Сигурно все по малко хора си задават този въпрос.

Благодаря ти за изразеното отношението Ева!
Поздрави :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5816238
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031