Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2018 02:37 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2117 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 24.06.2018 06:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ОТ БЛОГ. БГ – ПРИВЕТ ОТ АМЕРИКА

 

     Така ме завъртя животът, че много пъти пътувах да Америка, където

вече почти 20 години в Лос Анжелес живее малката ни дъщеря. Този път пътувах от Рим до Лос Анжелес с най-модерния самолет в света, Боинг 787-9. Прекрасен самолет не само за ползване, но и като красота. Крилата му са изкривени както на птицата, когато маха с тях надолу, турбините не са точно под крилата на самолета, а изнесени доста пред тях. В самолета е тихо, приятно, въздухът е овлажнен според нормите за надморска височина 1000 м. Този самолет бие Еърбъсите по икономичност, защото е изпълнен по последните технологии и е много по лек. Икономичността му разрешава да извършва полети на далечни дестинации до 14000 км, но го има и в изпълнение до 18000 км, от Лондон до Сидни. Качествата на този самолет, твърде икономичен, привлякоха много авиокомпании да закупят негови различни модели. Така пазарът на пътнически самолети отново е с превес за американските пред европейските, които също са на много високо ниво. Един от тях, А 380/800 за сега е недостижим от американските. Като говоря за европейски пътнически самолети, към тях не причислявам руските самолети, наричани парни машини заради теглото на турбиниите, от три до пет пъти по-тежки за същата мощност от тези на Боинг или Ролс Ройс. От военните самолети има едни, които са недостижими, но няма да казвам коя държава ги произвежда. Малко държави обаче могат да си ги купят.

     Новата тенденция е да се строят самолети с две турбини, а не като тези от серията Боинг 747, наричан Слонсокото тяло, който е с четири турбини, две от които реверсивни.  Първият ми полет до Америка бе с такъв самолет, чиято фигура наподобява тази на гърбат кит, а не на слонско тяло. Никога няма да забравя как това чудовище излетя като перце, как си клатеше огромните крила при навлизане във въздушни ями и как биеше спирачки с ревесивните си мотори при кацане. Тези реверсивни турбини разрешават на огромните самолети да кацат и на къси писти по летищата, ако могат да ги издържат, защото са с тегло до 500 тона. 

     Покрай тези мои пребивавания вАмерика вече доста научих за американския начин на живот, за икономиката и политиката им, за геостратегията им, при която Европа постепенно преминава на по-заден план и още много други факти. Не давам преценка за интелектуалното им ниво, защото ги считам за една от новите раси на земята, тази на мултиетническия етнос. Нова раса на земята са и руснаците, променили се облигатно от век насам, в опит да запазят животите си по времето на Голямата лъжа, днес даваща популистични разсейки по много други страни с нисък интелект на хората в тях. Ще цитирам по-късно няколко бройки от тези неоидиоти.

    Американците променят отношението си към Европа по две причини, които ще отбягна да  посоча. До тук за Европа бе добре – те се възстановяваха от войната, после се трудеха за благоденствието си, работеха усърдно, постигнаха много. Америка ги пазеше от световното зло, което тя умишлено създаде - някога СССР, сбед 1989 г. метастазирало в Руската империя. Светът обаче се променя, което води до промени в отношенията между държавите. Заченатото зло обаче от Британската империя пред света срещу цената тя да оцелее след ПСВ цъка като взривател на бомба със закъснител под краката на всички държави. Това зло – несправедливите „мирни” договори след войната, доведе до ново зло - неизбежна нова война, предсказана от американския представител при сключване на тези договори, която ще избухна за премахването им, ако те така бъдат сключени. Така и стана и договорите под натиска на англичаните бяха наложени и 20 години след подписването им заради тях избухна следващата европейска война. В нов опит за съхранят империята си и да продължат паразитирането си към света, британците вкараха във войната СССР, след това САЩ и я превърнаха в световна.  Така проблемите на Европа не се решиха, защото световната мафия яхна войната и я спечели, налагайки своите интереси над тези на света. Роди се новият световен ред, със заложените в него предпоставки за преселение на примати сред културните страни в Европа, които да я върнат векове назад.  Нищо не бе предвидено срещу възникванеето на нови конфликти по света по вина на марксисистките идеологии, причинили смъртта на 200 милиони жертви. Последният конфликт е в Сирия е показателен какво причинява комунизма в една страна и как той си отива – разрушена изцяло страна, убити половин милион жители на страната, към 5000000 избягали в други страни от конфликта, който опитва да демонтира комунистическата система в страната и да я замени с по-подходяща за хората в нея.

     Този нов ред разреши да се създадат държави гиганти, чиято продукця все по-трудно ще се реализира, от което пък зависи оцеляването им. Свръхпроизвоството на непотребни стоки ментета внася напрежение в отношенията между всички държави. Същият този нов ред разреши да се пръкнат държави-идиоти, начело с кърмчии отвратителници, които нищо не могат да произвеждат, но пък са въоръжении и могат да унищожат културните държави. Да работиш, да твориш и всеки момент ако реши да те тресне с атомна ракета един ненормалник никак не е приятна среда за живеене, това се вижда от понижената раждаемост. Единственото, което държавите-идиоти могат е да държат на нокти съседните им държави, каквато е КНДР или света, каквато е Русия. На въпроса защо вместо да направят нещо позитивно за икономиките си, а от там и за хората, те подмятат ракети и разработват киберхакеерскиатаки, отговорът е заложен в следващия въпрос:

      - А какво друго могат те да правят?    

      Изброих само част от това, до което доведе Новия ред, създаден от мафята победител във ВСВ. Към тези злини в последните години се прибави новата метастаза на марксизма, дължаща се на опростачването на хората от хибридните атаки на държавите примати в социалните мрежи, които са целенасочени, в чиято основа са фалшивите новини, дезинформацията и пропагандата. Тази фалшива информация, изработвана в някогашните идеологически кабинети опростачи цели народи по начина, по който шоуто на Слави опростачи цяло поколение българи. На основата на тези опростачени от социалните мрежи и медиите хора възникна новото зло, популизма, което изненадващо победи в страни с минало, като Австрия и Италия. Популизмът е много силен и в Испания, набира мощ в Холандия. Марксизмът бе лъженаука, измислена за да завладее ума и сърцата на най-простите хора по света. Неомарксистките идеолози актуализираха идеята на Маркс, като заложиха на опростачването на хората, довеждайки ги по мислене и действия като тези на лумпенпролетариите преди век-два. И жънат богата реколта…

    Ние също имаме популист с много голяма гросмайсторска сила, това е каракачанъТ. Той си издава и вестник, рекламиращ възможностите му, представящ го като опитен политик, чието бъдеще е поне президент на страната. Където и да го турнеш, той навсякъде става. Ето сега той раздвижи военното министерство, критикуващите го завря в кучи таквоз, наричайки ги некомпетентници. То си е и така, ето мотивите ми защо той е компетентен по всичко и става за всичко:

    Това е така, защото мозъкът на човека е в точно съотношение спрямо теглото му, същото важи и за фалоса му. А при Каракачанът всичкото туй върви нагоре.

 

    Този нов ред днес по света след ВСВ дава своите отровни плодове не само в Европа, но и по целия свят. Британците, загубиха своята империя, но оттегляйки се от нея, поставиха света пред непродолими  - без следваща световна война те не могат да бъдат решени. Цитирам само едни от тях – ненормалните граници на много държави, които затриват цели нации /Кюрдистан/ и които целенасочено да водят до проблеми /Индия-Пакистан/.  Изгубили своите колонии, британците пробват нов паразитен и престъпен бизнес, управлението на парите на престъпниците в своите островни офшорки и Лондонското сити. Те се опитаха да паразитират към ЕС, но видов ден за тях дойде – вари го, печи го, боклукът си остава боклук и пътят му е само един – на бунището.  Първите им приятели, американците, ги изоставиха, а те други приятели около тях нямат, само интереси. След това, което направиха с наши територии, които откъснаха ведно с българите от родината им, дали има и един българин, който чуе за тях и да не споменава техни майки и телесни отвори? Къде ли не сториха те бели по света, напомням за една малко известна – нахлуха преди много годинии с войски от Индия в Тибет и съсипаха древната култура на този народ. Така повелявали тогава интересите им, целият свят те считаха за своя колония.

    Това е въведение към няколкото постинга, които считам да напиша от Лос Анжелис, а сега по същество:

 

    Гледах едно просашко предаване по телевизията в класа Подмятане на пениси. едно предаване по телевизията от типа Подмятане на пениси. В него чух обаче нещо много страшно, вещаещо края на страната ни в обозримо бъдеще, към което макар и не с такива бързи темпове упорито вървим: До 2050 г. се очаквало населението на София да стане 5000000! Във връзка с това нарастване на града трябвало да се предприемат планови мерки, една от които била да се строят небостърггачи, за да поемат това народонаселение. Подметвачите на това предложение са строителните мафиот, които по този начин зарибяват хората и така си разчистват пътя да направят София полутъмна като Ню Йорк. Точно тези нелостъргачи щяли да поемат новопредставящите се в Софи.

    Скоро след предаването за петте милиона в ефира прозвучаха два отзвука от него. Сега не строителната, а водната мафия яви по телевиизията една расспоретина /ползвам съветски термин/, някакав замминистърка от МОСВ, която с вещина запроституира по казуса с водата.  Отвратителница бе изтъпанена по телевизята от хуренмайстера си, министър ненО димоВ, прочул се с казуса „Пирин” и незаконния строеж в чашата на яз. Искър. Считам го за министър, срам за правителството Борисов ІІІ, притежаващ отвратително излъчване, подигравателно към тези, към които се обръща. Ето едно негово дело, илюстриращо кому служи този отвратителник:

   Мутри построили в чашата на яз Искър основи на голяма сграда, нагоре стърчат бетонни колони. При вдигането на водата в язовира се видяло, че тя залива мотростроежа и мутрите се брактисала от плана си, заебавайки построеното от тях. Уж не ги знаят кои са, но без съмнение мутрите са покривани от някого за делата си, не всеки може зда строи мутрешници, при това в язовир за питейна вода. Общината иска да премахне незоконно построеното, ама й не дават – министър ненО димоВ оспорва в Административния съд премахването на строежа, води дело, което се точи, точи.  Питам се и нямам отговор: За опазване на околната среда и водите ли работи този отвратителник или за задкулисието – да пази сътвореното от започналите незаконния строеж в чашата на язовира за по-добри времена. Или пък този приматминистър счита, че мутрите пикаят одеколон и няма да замърсят с канализацията от мутробарока си язовира - нещо, което може би другите не знаят.

     И какво каза отвратителницата, изтъпанена да проституира по телевизията във връзка с водата? Предстояло нарастване на населението на София, а с това и нуждите от вода и цената на водата трябвало да се повиши.  Санкта симплицитас! 

    Друга расспоретина, заместничка на министъра на МРРБ, мязащ на пластмасово подобие на човек - нещо като направено от пластмаса под налягане - пък се изцепи, че по селата живеели малко хора, нямало постъпления от данъци и за водата на хората там бил необходим данък Солиидарност, коxто същи изисквал повишение на цената на водата на първо място на Соф. Никой обаче не казва, че загубите на тази вода в София са 70% и  че голяма част от хората, в . ч. във всички гета около София водата тече на поразия и никой не плаща за нея. А затова,, че ако София стане 5000000 България е умряла, никой и не помислюва…

     Това едната страна на въпроса, човек би казал, егати отвратите, как лъжат!  Ние обаче наистина вървим натам - всички хора в България откиват да живеят по градовете и България се обезселва. Една от основните причинии за това е престъпността в малките населени места на циганите, която наричаме битова. Не само циганите са битови престъници, този поминък са припознали вече като свой бизнес и доста бледолики. Ако е пътувал някой по Видиинско, по Монтанско, по Врачанко, по Пернишко, по Кюстендибско, по Ботевградско, той ще ме  разбере. Най-зле е положението във Видинско, което стана ничия земя, наричана Северозападнала България. Валякът на престъпността мина по видинските сала, прегази ги, по тях останаха само развалини – стени от къщи без покривите, прозорците, вратите. Картината в Сирия е подобна. Други села още не се предават, но вървят натам, цитирам едно от най-красивите като местоположение села, Чупрене. Изброениите от мен региони са  комунистически бастион, те имат славно минало, от тях дойдоха основните участниците в метежа от 1923 г, организиран от Сталин. В тези региони интелектуалното ниво на хората е по-ниско от това на хората по Пловдив, Русе и други региони, това бе и причината точно тук лъжите на Сталин и на Коментарна да намерят почва. Пак от тази гледна точка, поради ниският интелектуален потенциал на преобладаващата част от хората, в следващите години на социализъм и поссоциализъм те додстигнаха до една точка, която е трагична не само за тях, но и за цялата страна.  Макар от тези региони да произлязоха „велики” личности като Димитров, Първанов, Живков и стотици партизани и ятаи, всичкте заслужили БПФК, достигнали най-сияйните върхове на комунизЪма, носачи на званието БПФК, техните региони най-вече заради тях отиват към смъртта си…

    До какво ще доведе обаче това масово преселение на хората в големите традове? Прогнозира се, че до 2050 г. населението на България ще е малко под 6000000 души. За 5000000 от тях се прогнозра, че ще живеят в София. Ами за Варна, Пловдив, Бургас, то за тях не остават хора, какво остава за останалат част на страната ни? Какво ще праавят 5000000 души в София, кой ще ги храни? Такъв пример имаме на Балканите с още една хипернеинтелигентна страна, Гърция, в чиято столица живеят половината от жителите на страната. Там обаче нещата са по-добре отколкото при нас, защото агентите на Сталин не успяха с революцията за комунизиране и на тази страна. Едва ли ще се стигне до такава трагедия при нас, което означава смърт на страната ни, но тенденцията в тази посока е реално. Давам за пример миграцията на циганите, които от всякъде прииждат в София и чиито брой в града е над 300000 души. Гостоприемна София им  разрешава да си строят гета, водоснабдява ги без да плащат, разрешава им безплатен градски транспорт, посредством който те да развозват боклуци. Отминавам въпроса с кражбите, които те вършат, но напомням, че те почти всичките са на помощи като неграмотни, многодетни, социално слаби, болни и сакати, на издръжка на тези, които работят и чиито относителен брой спада. По тяхна линия, циганската, скоро ще се изправим пред много тежък проблем, за който решение не може да се намери.

   Това, което се прогнозира като бъдеще на страната ни включва  нейното обезлюяване, смърт на селата и малките населени места, а и на по-големите. Министерските проститути обаче гледат да извлекат полза от него за мафията, посочих стротелната и водната, която източва хората, общината и държавата, а източените пари напускат страната вместо да бъдат влагани в инвестиции. Давам пример с главните директори на Софийска вода със заплати над 200000 лв. на месец.Може пък да има и по нещо за тези, които пледират за повишаване цената на водата, знаеш ли какви „мотиви” са им били представени, в зелени гущери може би. А подсержниците на водната мафия са отдавна ясни – МОСВ, МРРБ и КЕВР. Лошото е, че само аз ги знам…

 

    Едва ли има друг човек, така доре познаващ страната си както аз, но обезлюдявнето на цели региони, смъртта на малките населени места, това вече е факт. Възползвайки се от обстоятелството, че летях до Америка от изток на запад, което ознаачава заедно със слънцето и така по време на целия полет е ден, гледах този  път от самолета за разпределението на населените места по териториите над страните, над които се осъществява полета. Самолетът се извъртя над кв. Хр. Ботев -  самият ужас - поосле зави към Мургаш и пое над Сърбия, прелитайки покрай Пирот. Това е част от Западните покрайнини, след тях започва Сърбия. Това, което се вижда към България не може да се сравнява с това, което се вижда към Сърбия. Там земята е обработена, виждат се ниви, ливади, гори, селца с чисти червени покриви. Така бе до Босна, където пейзажът стана още по-пъстър заради красивите бели карстови планини в този регион, които в Италия преминаха в розов доломитизиран варовик. Същото бе и в Хърватия, а после и в Италия, където самолетът кацна на летищеето в Рим. В Рим имахме дълъг престой и взехме експреса от летището до града, като от двете страни на влака също се виждаше, че за земята и околната среда са положени грижи с изключение на блатистите места.

    Причината за тази разлика между България и страните, които посочих е ясна:

    В България бе проведена сталинска колективизация, земята на хората отнета, те -  прокудени по градовете да търсят работа в заводите и така връзката между хората от една страна и земята и стоката от друга се прекъсна. Това е най-ужаното нещо в историята на страната ни от основаването й, защото бе разрушена нейната основа, селото. Всички негативни последици, които преживяваме днес са производни на това пъкено дело, наричано колективизация, другаде масовизация.

    Полетът на самолета от Рим до Лос Анжелес в началото премина по дължината на ботуша Италия, като навсякъде се виждаха селца, пътища, язовири, гори. Още по-красиво стана над Швейцария, красиво от високото изглеждаше и Франция - всичко обработено,  подредено, градове и селца навсякъде по територията й. След Франция самолетът прелетя над част от Англия, където беше сиво, еднобразно, нямаше ги тези разграфени територии, които видях в континетална Европа – ниви язовири, гори. Навсякъде сивота както по време на суша, когато ливадите изсъхват.

   Сега е най-дългият ден и навлизайки в северния поляреен кръг самолетът прелетя над Исландия, после над Гренландия, като и по двета острова не видях населении места, след което прелетя над северната част на Канада, където са живели ескимосите. Свършиха ледовете и веднага започнаха малки населени места. Тези населени места бяха в някаква голи места, около които имаше само храсти, малки водни площи и кал. Но пък личаха подържани пътища до тях. По-на юг населенитее места станаха още по-на гъсто, виждаха се и големи градове. Населението и на тази страна е разпределено по цялата й територия, явно то не бяга под натиска на циганската престъпност и абдикирането на държавата от тези региони към големите градове. На хората е осигурен поминък по цялата територия на тази огромна страна, Канада.

    В САЩ този процеес е още по-очевидеен. Градове – там за села не може да се говори! – има и в пустинята Невада. Виждат се магистрали, които се вият по пясъците между тях, ж. п. линии, големи градове и по-малки с подредени къщи в тях. А около тези градове – пустиня и планини от натрупани камъни, никаква зеленина. В пустинята са се зааселили хората, при нас хората бягат от природния рай, където са разположени населените им места, които след напускането им ще се превърнат в пустиня.  В невъзможност на управнициите да контролират този миграционен процес, мафиите у нас – посочих строителната и водната – се стремят да се възползват от него. Това, което не е така е така, това, което е така не е така, безпросвенността е сила. Спомням си тези думи на Оруел и си мисля, като да ги е писал за нас в книгата си „1938 – 1983”.

 

    Ще завърша постинга си с едно прозведение, което е от най-трудния вид за писане и слушане, струнния квартет. Ще приложа линк с най-трудната пиеса в тази област, защото пишейки този постинг я чух в изпълнение на един от най-добрите квартетни състави, „Корина Белчеа”. Ще приложа и мое селфи, едно от последните, които си направих, посещавайки тракийските светини по Родопите.

   Постингът ми стана доста тежък и труден за разбиране заради отново линеарното излагане на мислите ми. Които са образовани музикално знаят какво означава това понятие.

         image

   Ето ме и мен, седнал да си почивам. И си направих селфи от към гърба.

    Послепис:
    Щ включа в постинга си една странична /на съветски език побочная/ тема, музикалното произведение, което прозвуча по радиото докато пишех постинга. Това бе Фуга за струнен квартет опус 133 от Бетховен, най-сложното музикално произведение в този жанр. Първаначално Бетховен пише тази Фуга като финал на Струнния си квартет оп. 130 в си бемол мажор. Впоследствие той отделя фугата от квартета, като на нейно място пише един по-лек финал, а Фугата издава в отделен опус. Ще поместя два линка, този с фугата и този с квартета оп. 130. Този квартет е доста различен от останалите квартети на Бетховен, защото няма класически строеж, той по-скоро наподобява партита. Вероятно по тази причина, както Бах, който завършва партитите си за клавир с танца жига, който е полифоничен, Бетховен също първоначално пише полифонична част за финал на квартета, после променя замисъла си. Квартетът оп. 130 е известен заради прекрасната си част, наречена Каватина, което означава малка ария. Квартетът се изпълнява без прекъсване и е страшно уморителен за изпълнителите, защото това е късният Бетховен, написал в края на живота си най-значителните си камерни творби - Сонатите за пиано оп. 106, 1091 110 и 111 и т. н. Последни /6/ квартети, едно чудо на човешкия разум.
    Обръщам внимание на тоналността на произведението, си бемол мажор, една от светлите тоналности. Фугата обаче звучи мъжествено, както една друга фуга в същата тоналност, финал на Сонатата "Хамерклавир". Какви чудеса може големият майстор, в тези години страдащ от пълна глухота...
     Не всеки може да разбере тази сложна музика, но дори да знае, че я има, е добре. Приятно слушане!










Гласувай:
10



1. germantiger - ...
24.06.2018 12:05
Прочетох целия текст в постинга ти и се за миослих над много неща, вкл. БЪЛГАРСКИ!

Това поне за мен е много СЕРИОЗЕН постинг от теб.

Бих могъл да напиша коментари примерно равняващи се на половината текст в твоя пост.

Приветствам наблюдателсността, анализите и щрихите които си оставил на четящите.
цитирай
2. vesever - Привет, Коста! Хубаво е човек да ...
24.06.2018 14:17
Привет, Коста!
Хубаво е човек да пътува, да опознава света, а после отново да си дойде у дома...
В САЩ не съм била, винаги съм имала някаква негативна нагласа, заради агресията и грандоманията американска, още от създаването на тази държава, не одобрявам средствата им за 'комуникация" с останалите държави.
Обаче ми е интересно да я видя и някой ден бих отишла, за кратко, на екскурзия.

Относно нашите градове и села, тъжно е, че хората масово напускат селата и почват да живеят все по-изкуствен начин на живот, сред бетона и шума и мръсотията на големите градове. Казват, че са принудени, защото по селата нямало работа, а аз мисля, че работа има много, стига човек да се огледа, ще намери възможности.
Аз се чувствам толкова щастлива, откакто се върнах, селцето ми, толкова си го обичам, и Янтрата ми, и горите, и полята, това е живот, живец, енергия, ведрост и красота и радост за мен, да мога да живея на такова място. Ако и работата по поддръжката на къща на село да е много повече, отколкото апартамент в града...заслужава си. Поне за мен.
И аз много обичам да летя със самолет, и да гледам облаците, като пухкава сметана...и земята отдолу, и да се чувствам като птица...
Веднъж летях и с парапланер, незабравимо е.
Пожелавам ти много вълнуващ престой в Америка!
Мислех да ти пратя мое любимо произведение на Бетовен, обаче ди знам, че там линкът няма да се отвори, затова не пращам ))
Поздрави!
цитирай
3. planinitenabulgaria - В последно време поръчкови тролове висват в нета само постинги,
24.06.2018 17:35
germantiger написа:
Прочетох целия текст в постинга ти и се за миослих над много неща, вкл. БЪЛГАРСКИ!

Това поне за мен е много СЕРИОЗЕН постинг от теб.

Бих могъл да напиша коментари примерно равняващи се на половината текст в твоя пост.

Приветствам наблюдателсността, анализите и щрихите които си оставил на четящите.


химнословещи Путин. Това се търси, това се чете, за това се плаща. Нека да има и различни от това клише, които ще размислят можещите да правят това и този бе първият, труден и за четене и за разбиране, макар да има в него доста смешни сравнения.
цитирай
4. planinitenabulgaria - За кратко време ще се отклоня от любимата си тема в блога, Планините на България.
24.06.2018 17:42
vesever написа:
Привет, Коста!
Хубаво е човек да пътува, да опознава света, а после отново да си дойде у дома...
В САЩ не съм била, винаги съм имала някаква негативна нагласа, заради агресията и грандоманията американска, още от създаването на тази държава, не одобрявам средствата им за 'комуникация" с останалите държави.
Обаче ми е интересно да я видя и някой ден бих отишла, за кратко, на екскурзия.

Относно нашите градове и села, тъжно е, че хората масово напускат селата и почват да живеят все по-изкуствен начин на живот, сред бетона и шума и мръсотията на големите градове. Казват, че са принудени, защото по селата нямало работа, а аз мисля, че работа има много, стига човек да се огледа, ще намери възможности.
Аз се чувствам толкова щастлива, откакто се върнах, селцето ми, толкова си го обичам, и Янтрата ми, и горите, и полята, това е живот, живец, енергия, ведрост и красота и радост за мен, да мога да живея на такова място. Ако и работата по поддръжката на къща на село да е много повече, отколкото апартамент в града...заслужава си. Поне за мен.
И аз много обичам да летя със самолет, и да гледам облаците, като пухкава сметана...и земята отдолу, и да се чувствам като птица...
Веднъж летях и с парапланер, незабравимо е.
Пожелавам ти много вълнуващ престой в Америка!
Мислех да ти пратя мое любимо произведение на Бетовен, обаче ди знам, че там линкът няма да се отвори, затова не пращам ))
Поздрави!


Там се натрупа много нещо,може би стотина светилиища на траките, които никой не ги знае. Тъпите гърци знаят, че в антиките има много пари и са направили популярни доста места, а ние и не знаем за това, което имаме. Сега уреждам среща на една много известна дама от политиката с кметицата на с. Дрангово, която от моя блог разбра за красотите над селото и се бори за средства от ЕС за екопътеки до тях. Това е едно от селата с най-красивата природа в Източни Родопи, пожелавам ти да го посетииш.
Тук съм много зает, не мога да публикувам снимки от пътуванията ми.
цитирай
5. germantiger - ...
25.06.2018 09:18
vesever написа:
Привет, Коста!

В САЩ не съм била, винаги съм имала някаква негативна нагласа, заради агресията и грандоманията американска, още от създаването на тази държава, не одобрявам средствата им за 'комуникация" с останалите държави.



А руската грандомания и агресия векове преди въобще да има сащ?

А руската агресия по червено време навсякъде по света?

А руския начин на комуникация днес?

Има си хас...
цитирай
6. batogo - !!!:))) Чест и почитания за този почтен, полезен труд, приятелю!
25.06.2018 11:44
Ще ми се този твой обхватен анализ на действителността да достигне и най-вече да се осмисли от повече хора, затова ще го препоръчвам многократно в блоговото пространство! Интелекта, родолюбието и истинолюбието ти заслужават вниманието и уважението на грамотните и непредубедени читатели.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Статистиката показва, че ако някой блогър започнат да го хвалят,
25.06.2018 21:57
batogo написа:
Ще ми се този твой обхватен анализ на действителността да достигне и най-вече да се осмисли от повече хора, затова ще го препоръчвам многократно в блоговото пространство! Интелекта, родолюбието и истинолюбието ти заслужават вниманието и уважението на грамотните и непредубедени читатели.


он престава да пише и доволен от себе си се отдава на най-висшето достижение на културата - започва да пие бира и да играе чалга.
Аз съм много енергичен, което означава, че такава перестройка с мен - вместо да ходя по планините да проиграя чалга - е напълно възможна...
цитирай
8. planinitenabulgaria - Това, върху което се сезираш представлява допълнителна тема в постинга ми,
25.06.2018 22:04
germantiger написа:
vesever написа:
Привет, Коста!

В САЩ не съм била, винаги съм имала някаква негативна нагласа, заради агресията и грандоманията американска, още от създаването на тази държава, не одобрявам средствата им за 'комуникация" с останалите държави.



А руската грандомания и агресия векове преди въобще да има сащ?

А руската агресия по червено време навсякъде по света?

А руския начин на комуникация днес?

Има си хас...


която не е главна, а странична, на съветски език побочная, на немски zusätcliches Themа. Сега пиша нов постинг, където тази тема, вплетена с други няколщо ще проведа като първа, основна.
С трите въпроса съм напълно съгласен, цитирам един тест, който преодолях с вещина:

ТЕСТ

Русофил ли си?

1. Руска кола ли имаш/караш?
2. Говориш и пишеш ли на руски свободно, без грешки?
3. Децата ти учат ли в Русия?
4. Държиш ли спестяванията си в рубли, в руска банка?
5. Ползваш ли руски смартфон?
6. Ползваш ли руски компютър?
7. Почиваш ли ежегодно през лятото на Балтийско море, а през зимата в Камчатка?
8. Ти и семейството предпочитате ли руско облекло, аксесоари, обувки, парфюми, стоки?
9. При сериозно заболяване в Русия ли ще заминеш на лечение?
10. Можеш ли да изброиш по петима художници, архитекти, композитори, писатели с техните произведения от дореволюционна Русия ( без справка в Google, защото не е руски)?
11. Можеш ли да изброиш пет постижения и изобретения на руската наука и нови технологии със световно значение и ежедневно приложение от последните 20 години?
12. Можеш ли да изброиш 5 световноизвестни руски търговски марки, ползвани в целия свят?
13. Пишеш ли повече в руския Вконтакте, отколкото в американския Фейсбук?
14. Имаш ли вещи и предмети у вас, на които пише "Сделано в России" / Мade in Russia?
15. За последните 10 години повече пъти ли посети Русия отколкото държави от ЕС?
Отговори:
Ако гордо твърдиш, че си русофил, но нямаш повече от един отговор "ДА", то ти не си русофил, а просто олигофрен.

цитирай
9. planinitenabulgaria - Уважаемо немско тигърче!
25.06.2018 22:10
Не винаги става, както човек го намисли. Ако не бях в Америка щях да бъда на Световното по футбол с билети за всички мачове на Германия и редом с руснаците щях да ги освирквам всеки път, когато се докопваха до топката. Видях това на мача имс Швеция. Щях да свиря докато ми стига въздуха или докато им я вземат, така май са инструктирани руснаците, посещаващи мачовете на германците.
Аз пък би и попитал:
Защо трябва да се хабят? Не е ли по добре да глътнат по един хап новичок или да се напръскат с това, дего Ким Чен Ун напръска брат си в Малайзия? И да се крутолят, както казват македонците, дали според тях културата на света и азбуката, която ползва Путин?
цитирай
10. germantiger - ...
25.06.2018 23:08
ОТ ТЕБ

ТЕСТ

Русофил ли си?

1. Руска кола ли имаш/караш?
2. Говориш и пишеш ли на руски свободно, без грешки?
3. Децата ти учат ли в Русия?
4. Държиш ли спестяванията си в рубли, в руска банка?
5. Ползваш ли руски смартфон?
6. Ползваш ли руски компютър?
7. Почиваш ли ежегодно през лятото на Балтийско море, а през зимата в Камчатка?
8. Ти и семейството предпочитате ли руско облекло, аксесоари, обувки, парфюми, стоки?
9. При сериозно заболяване в Русия ли ще заминеш на лечение?
10. Можеш ли да изброиш по петима художници, архитекти, композитори, писатели с техните произведения от дореволюционна Русия ( без справка в Google, защото не е руски)?
11. Можеш ли да изброиш пет постижения и изобретения на руската наука и нови технологии със световно значение и ежедневно приложение от последните 20 години?
12. Можеш ли да изброиш 5 световноизвестни руски търговски марки, ползвани в целия свят?
13. Пишеш ли повече в руския Вконтакте, отколкото в американския Фейсбук?
14. Имаш ли вещи и предмети у вас, на които пише "Сделано в России" / Мade in Russia?
15. За последните 10 години повече пъти ли посети Русия отколкото държави от ЕС?
Отговори:
Ако гордо твърдиш, че си русофил, но нямаш повече от един отговор "ДА", то ти не си русофил, а просто олигофрен.

ОТ МЕН

КУЛТОВО !!!!!!

ще си го архивирам и ще те цитирам понякога
цитирай
11. leonleonovpom2 - Поздрави ,Коста!
27.06.2018 00:49
Интересен и поучителен материал, написан в твой стил, особено в коментарите!
С размита граница между сериозно и шеговито, така ,че сериозен читател лесно може да се хване в капана!
Вярно е, че чрез границите, произволно начертани, както на нас в Берлин, англичаните си осигуряват бъдещи намеси там Дългите ,стотици километри прави линии по тях, все едно ,ч геодезисти са ги маркирали и определяли, а не политици, загричени за етническа чистотанапример!?
по този начин са искали да измамят американците
Известно е, че американците са обещали помощ в началото на ВСВ , но срещу обещание империята-Британскат, а да бъде ликвидирана след войната!
И двете страни са изпълнили ,каквото са обещали
Е, не може да стане за един ден, има предварителна подготовка, на кадри-също, но за четвърт век Англия ликвидира империята си........
Но с множество капани, които налагат английско присъствие и намеса! И не само английско!

Лека нощ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183305
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031