Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 12:38 - Мария Захарова: САЩ и съюзници удариха по Сирия, когато тя получи шанс за мирно бъдеще
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 845 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Александър Шерин сравни Тръмп с Хитлер и заяви, че тези действия са насочени срещу Русия

Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че САЩ и техните съюзници са нанесли удара по Сирия в момента, в който страната е получила шанс за мирно бъдеще, предава ТАСС.

 

Зад тези действия стоят тези, които претендират за морално лидерство на този свят, заявяват за своята изключителност“, заяви Захарова.

„Трябва да бъдат наистина изключителни, за да може в момента, когато Сирия получи шанс за мирно бъдеще, ѝ обстрелват столицата“, допълни тя.

Дипломатът също така заяви, че западните медии също са отговорни за ударите.

 

Белият дом заяви, че увереността в химическата атака е основана на „медиите, съобщенията за симптомите, видео и фото, а също така от заслужаваща доверие информация“, отбеляза Захарова. Тя отбеляза, че след подобни заявления американските и другите медии трябва да осъзнаят своята отговорност за случилото се.  

 

Тя сравни сегашното положение с началото на войната в Ирак през 2003 г. въз основа на твърдения, че Ирак разработва оръжия за масово поразяване.

Преди 15 години Белият дом използва епруветка и своя държавен секретар, а сега "вместо епруветки Вашингтон използва медиите", заяви Захарова, цитирана от ТАСС.

 

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов осъди въздушните удари по Сирия. 
Тези западни военни удари в Сирия са "оскърбление към руския президент, а това е неприемливо и недопустимо", заяви Антонов. По думите му "се изпълнява предварително планиран сценарий и Русия отново е заплашена".

 

Русия е предупреждавала, че "подобни действия няма да останат без последствия и цялата отговорност за тях е на Вашингтон, Лондон и Париж", каза Антонов..

 

"САЩ притежават най-големия арсенал от химически оръжия и нямат никакво морално право да обвиняват други страни", добави руският посланик във Вашингтон.

 

Западните военни удари по Сирия бяха нанесени, за да се провали разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Източна Гута, заяви координаторът на групата на руския парламент за връзки с парламента на Сирия Дмитрий Саблин, който се намира в Дамаск начело на руска делегация.

 

"Нанасянето на удара по Сирия точно в деня, когато трябваше да започне работа мисията на ОЗХО показва, че никой не се интересува от истината. Както и в случая с иракските оръжия за масово поразяване, това е само предлог. Това е било извършено съзнателно, за да се провали обективното разследване на предполагаемата химическа атака в Източна Гута", заяви Саблин.


Заместник-председателят на руската парламентарна комисия за отбраната Александър Шерин сравни Доналд Тръмп с Адолф Хитлер и заяви, че приема тези действия като насочени срещу Русия, предаде АП.

 

Тръмп "може да бъде наречен Адолф Хитлер номер 2 на нашето време. Той дори избра същия час, в който Хитлер нападна Съветския съюз", каза Шерин пред агенция РИА.


Началната атака на нацистките сили срещу Съветския съюз през 1941 г. започна около 04 ч. сутринта местно време (съвпада с българското).

Нито една от изстреляните по Дамаск ракети не е влязла в зоната на покритие на руската ПВО в Тартус и Хмеймим, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.


"Нито една от изстреляните от САЩ и техните съюзници крилати ракети не е навлязла в зоната на покритие на руската противовъздушна отбрана, която прикрива обекти в Тартус и Хмеймим", заяви министерството.

 

Председателят на комисията за външна политика към руския сенат, Константин Косачов, каза, че ударите нарушават международното право и верятно са имали за цел да усложнят или дори осуетят работата на експертите на ОЗХО в Дума. Организацията още не е коментирала дали мисията ѝ ще продължи по план, а последната публикация в "Туитър" по темата указва днешната дата като начало.

 

Атаката "няма да постигне целите си" във войната си срещу Сирия и "движенията за съпротива", каза в изявление ливанската шиитска организация "Хизбула", която се сражава на страната на Асад в Сирия.

 

Външното министерство на Турция, която също е противник на режима на Асад, но не участва в ударите, каза, че мярката е "подходяща", а израелски министър, цитиран от "Ройтерс", я определи като "важен сигнал за Сирия, Иран и "Хизбула" и действие съгласно "червената линия", прекрачена от сирийския режим чрез употребата на химически оръжия.

 



Гласувай:
0



1. elianna - коментар на Мартин Ралчевски:
14.04.2018 14:12
Западният демократичен свят започна военна инвазия срещу поредната суверенна държава. Светът е затаил дъх. Изглежда обаче, че този път може би няма да е така лесно както беше в Сърбия, Либия, Ирак и редица други страни, в които това се случи. Преди години САЩ превъоръжиха и обучиха опозицията в Сирия, за да свали от власт правителството в Дамаск. Вместо правителството да падне обаче се роди квазимодото Ислямска държава, чиито зверства сред цивилното население надминаха дори най-жестоките човешките представи. По данни на ООН мъчените и убити християни в Сирия и Ирак надхвърлиха 250 хиляди души! Англосаксонския елит така и не разбра, че демокрацията не трябва да се вменява насила. И че в държавите, особено в тези от Близкия изток, за добро или за лошо, диктатурите винаги са съществували. САЩ и съюзниците им не харесват установените диктатури в Северна Корея, в Иран и в Турция, срещу тях обаче не могат да сторят нищо, защото са добре въоръжени и ще си счупят зъбите. Но срещу отслабения и ограден от неприятели режим в Сирия са готови да проявят чутовна храброст. Подобна храброст те проявяват априори и в собствените си страни от години. Вмешателството и разбиването на семейните единици е факт от години. Десетки хиляди са отнетите деца от родителите им и то само по сигнали от съседи или дори заради подозрения, че майките и бащите им не се грижат добре за тях. А какво всъщност е добра грижа? Защо законното право на родителите над рожбите им се поставя под въпрос? Защо изконното право на независимите държави да се самоопределят не се харесва на Световния полицай и той трябва да си напъха носа навсякъде?
Разбира се насилието и убийствата на мирното население в немалко страни по света са ужасяващи и е добре, ако е възможно, да не се случват. В това няма спор. Но справката с историята показва, че не от тези диктаторски режими са започвали световните войни. А от западния „демократичен“ свят.
Изглежда, че така ще бъде и този път
цитирай
2. elianna - коментар на Галя Тодорова
14.04.2018 14:15
По едно стечение на обстоятелствата бях в Сирия точно преди войната (в края на 2010 год). Сирия беше в невероятен икономически и културен подем. Невероятно развитие на младежите, туризма, културните паметници. Всичко това е съсипано и върнато десетилетия назад. Те не дойдоха за да наложат "демокрация". Асад е преизбиран до сега напълно законно и се подкрепя от цялата нация. "Опозицията" са платени агенти на запада. Те дойдоха да съсипят Сирия, заради руските военни бази там.
цитирай
3. elianna - Костадин Вълчев
14.04.2018 14:16
И заради газовите и петролни находища в Сирия!
Ще го споделя,защото мнението ми съвпада с много от изложените тук неща!
Като ще вметна,че "храбростта"на Щатите и съюзниците им,се изавява срещу държави,богати на газ и петрол!
Та да установиха демокрация в Либия,Ирак?
Залагам кой ще бъде следващият,обявен за "диктатор"от задокеанската върхушка!
Това ще е президентът на Иран!
цитирай
4. fotinia - Коментар и на Петко Хинов /приятел/
14.04.2018 14:33
САЩ започнаха войната. Случайно или не, това съвпадна и с войната срещу Фейсбук и свободното споделяне на информация. Случайност? Е, поне ще знаем, че САЩ нямат какво по-добро да предложат на света, освен смъртоносните си ракети.
Гаменът не чака доказателства: стоиш ми на пътя, ще те млатя! Цивилизовано!

"Нападението започна буквално часове преди експерти от организацията на ООН за забрана на химическите оръжия да посети Дума, за да установи наистина ли там са използвани химически оръжия".

Агнешката "миротворческа" кожа бе раздрана миг преди мига на истината. Какво повече да се каже!
цитирай
5. pando - ФАЩ са във фалит
14.04.2018 15:15
И имат нужда от война.Всички поводи са измислени,но са добре дошли....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172032
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031