Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2013 18:59 - Венера – Част 12. Някои по-особени положения на Венера в хороскопа - кратка характеристика
Автор: friend01 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1717 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2016 04:19


      НЕАСПЕКТИРАНА ВЕНЕРА. В някои хороскопи Венера не образува мажорни (главни) аспекти с другите планети и със светилата и за такава Венера казваме, че е неаспектирана и, независимо от мястото й в знак и елемент, тя може да прояви някои от следните качества - асоциално поведение, да не се интересува от обществото, от неговите проблеми, да няма мнение по тези въпроси и да е склонна да приема мнението на обкръжението, в което се намира. Това се отнася и за мнението и поведението й и по етични и естетични въпроси. Поради тези променливи и нестабилни мнения нейното поведение и действия са спонтанни и непредвидими. Възможни са проблеми в любовта и различните видове връзки.

 

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА. Друг по-особен случай е рождена ретроградна Венера. Тук е възможно тя да дава трудности в любовта, изолираност, страдания от самота, а също така в брачни, партньорски, финансови дела и човек да не знае, откъде и защо точно се проявяват тези проблеми (подробно с това положение на Венера се занимава кармичната астрология). Често хора с такава Венера са подозрителни, користни, лишаващи се доброволно от спокоен и щастлив живот, като търсят компенсации в други сфери и дейности, в най-добрия случай се стремят да постигнат успех и реализация в някакъв вид изкуство или професия. Кармичната астрология им препоръчва да се научат да разкриват душата си, да се доверяват на другите, дори понякога да остават излъгани. 

 

Други две особени положения и тълкувания на Венера са, когато тя е в съвпад със Слънцето.

При съвпад от 0.17-0.30 до 2.5-3.0 градуса говорим за ИЗГОРЕНА ВЕНЕРА (този термин се отнася и за всяка друга планета в границите на този съвпад със Слънцето). Изгорената Венера не оценява достатъчно любовта, възприема я като негативна. Тя обича най-вече себе си по егоистичен, нарцистичен начин. Има пресилени емоционални реакции към секс, естетика, към дела, които касаят близки хора. Към неща  които не я касаят лично, проявява ледено безразличие. 

Когато Венера е в съвпад със Слънцето до 0.17-0.30 градуса се определя като "квазини" - ВЕНЕРА В СЪРЦЕТО НА СЛЪНЦЕТО, това й дава любов към хармоничен и весел живот. Голям интерес към изкуства и творчество. Такива хора имат дружелюбни отношения към другите, чаровно държание, интуитивен и приятелски подход към децата.

 

В заключение искам да кажа, че всичко писано дотук е най-общо казано, а по-конкретно как се проявява Венера за всеки отделен човек зависи и от личния му хороскоп, и най-вече от нивото на еволюционното му развитие.

Актуална информация вижте 
ТУК.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: friend01
Категория: Лични дневници
Прочетен: 172619
Постинги: 92
Коментари: 0
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930