Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 14:45 - Липсваш ми....
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11036 Коментари: 24 Гласове:
11

Последна промяна: 18.03.2010 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Спонтанно...

image

Сърцето ми се къса и плаче, когато качествени хора си тръгнат от виртуалното пространство... И в един момент човек се пита “Защо?”. Какво стана? А толкова близка я чувствах и с огромно удоволствие си кореспондирах чрез коментарите по моя или нейна тема. Тя е прекрасен човек и буца засяда на гърлото ми, когато не мога да вляза в профила й и да й кажа едно “Здравей”. “Как си днес!”. Замислям се, че рядко се сещам да попитам някого този въпрос, но когато загубиш близък човек се чудиш къде е? Какво прави в момента? Как се чувства? И редица от този вид въпроси изригват в теб.

Страшно е човек да изтрие името си, да изтрие профила си и най-важното да изтрие това, което душата му е творила в даден момент... Боли ме от този факт. И като си размишлявам сега си мисля, че ние мнозинството от нас хората вървим против природата си, против съкровенното, което е дало място в душата ни, против истинското, което ни дава светлина в живота, а прегръщаме илюзорното, хвали ме се с ментето, защото не сме познали другото... . Завиждаме си един на друг, отправяме си злостни нападки. Борим се за пространство... Някой все ни пречи... А успяваме ли да погледнем в себе си? Защо ни е тягостно в даден момент? Защо не сме щастливи и удовлетворени? И защо все някой друг ни е виновен?
Не знам каква е причината да си тръгне от блога тази светла душа, но на мен ми липсва.
За кой ли път се уверявам в поговорката, че “човек оценява нещо едва, когато го загуби”. Загубата по принцип е тежко нещо и боли! Няма как да е иначе!

Но аз искам пак да поглеждам в твоето блогче, искам пак да се назидавам на съдържателните постинги, които пишеше в твоето лично пространство или поне да усещам присъствието ти от време на време. Липсваш ми Ева!!! Надявам се, че си добре!
Прегръщам те и ти изпращам любовта си!

Макар и да не съм много активна тук и да не посещавам често някои от блогърите, в това число и теб Ева, когато загубя някой от тях не мога да остана безучасна... Натъжавам се. Знам, че това няма да е частен случай. Но в случая конкретен човек провокира поста ми и желанието ми да му кажа, че го обичам!
Господ да те пази Ева във всичките ти пътища!

image




Тагове:   Ми,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Ева?
18.03.2010 14:58
за кой никнейм става въпрос?
и аз съжалявам, но тук има предпоставки всеки да я последва.
не ми се говори по преболели теми.
Дано Ева се завърне заради нас..
цитирай
2. zvezdichka - Не исках
18.03.2010 15:05
да споменавам никнейма й и затова се обърнах по името й. Може би това е нейно желание, не знам причината, но когато гледам празното място в личното съобщение и в коментарите нещо в мен се пречупи. И този текст излезе от мен.
Става въпрос за harvi...
цитирай
3. henzelski - Съчувствам ти,
18.03.2010 16:13
Звездичка!
цитирай
4. ckarlet - И аз съм като теб хора, които напу...
18.03.2010 16:45
И аз съм като теб хора, които напуснат от тук и съм общувала вече с тях ми липсват!
Съжалявам за твоята приятелка, Zvezdichka!
цитирай
5. zvezdichka - Има хора, които
18.03.2010 22:12
в процеса на опознаване установяваш, че сте на една вълна, т.е. свестни са и за тях ти пука...
Та и моята реакция e провокирана от това henzelski.
цитирай
6. zvezdichka - Така е ckarlet,
18.03.2010 22:17
когато опознаеш даден човек той ти става близък малко или много. А в блога се създават много такива отношения, макар и виртуални. Не знам доколко са реални или истински, но съм видяла, че тук има много хора, които докосват по един или друг начин душата ми. А това не е малко. Важно е и човек да има какво да даде, какво да вземе за себе си, да сподели или обмени информация, да насърчи... Има много такива хора, които го правят!
цитирай
7. анонимен - Пиша в един форум
18.03.2010 23:16
и макар да имам дебели нерви и едни-двама "виртуални приятели" са ми стигали да игнорирам доста глупави и обидни реплики, нападателни и обидни, понякога и аз взимах решения да спра да пиша, или триех всичко. Но все пак, в момента, заради две лични молби, пиша отново. С някои хора сме разменили вече и телефони, и адреси... На практика освен един недоброжелател, с другите в момента сме в добри отношения, защото се старах да им покажа уважение и разбиране, ако и да спорим по доста теми.
..Научих че имам действие сред тия хора, виждах думите си да променят и радват... а отначало далеч не беше така. Това си е плод на изявата ми там, на нещата, на които се учех. Звездичка определено ми даде куража в началото - преди доста време.

Не зная коя е Ева, но дано е добре.

Не предавайте фронта, хора. Казано е - "За да победи злото, достатъчно е добрите хора да не правят нищо".

Целувки!
П.

От година на година и в онзи форум, кактои въобще в НЕТ-а средата става все по-враждебна и много качествени хора спират да пишат. Но докато имам какво дадам, и докто има на кого - май ще продължавам.
цитирай
8. zvezdichka - Благодаря ти мила
18.03.2010 23:35
за споделеното!!!

И тези думи са много истински: "Но докато имам какво дадам, и докто има на кого - май ще продължавам." Мисля, че си права в това свое разсъждение и те подкрепям!
Има хора, заради които си заслужава действително споделянето...
Много ме зарадва това, което споделяш: "..Научих че имам действие сред тия хора, виждах думите си да променят и радват... а отначало далеч не беше така. Това си е плод на изявата ми там, на нещата, на които се учех."
Желая ти искрено да продължаваш да се развиваш в това и повече да постигаш и най-важното да докосваш сърца и да ги караш да се замислят за важните неща в живота!
А се радвам, че си придобила смелост благодарение на мен във така нареченото виртуално общуване. Прегръщам те Павлинче!

А относно Ева тя пишеше страхотни постинги. Искаше да провокира хората да мислят, да излязат от тесногърдия си поглед и да променят нагласите си към живоота в положителна насока. А и аз не бях успяла да изчета всичко което беше писала, но както е да е... Просто забелязах в един момент, че без да каже и дума е изчезнала от блог-пространството. А тя е много светъл човек! Сигурно си има причина за това...
цитирай
9. priqtel12 - Здравей!
19.03.2010 16:02
На мен тя също много ми липсва....
Поздрави!
цитирай
10. compassion - И аз се изумих, че Ева напусна,
19.03.2010 18:51
но допускам, че има уважителни причини. Нещо несравнимо по-важно е погълнало изцяло вниманието й. Дано да е едно щастливо събитие, една нова любов!
Но от опит знам, че зачеркваш и изтриваш, когато си отчаян, обиден, разочарован, огорчен, нещастен.
harvi остава за мен един изключителен човек с богата душевност и много познания. Каквото и да се е случило, тя ще се справи. Аз вярвам в Ева!
цитирай
11. анонимен - Цани, Иве, Руми, разплакахте ме!!!!!!!
19.03.2010 20:36
Благодаря за оценките ви и за топлото отношение! Трогвате ме с искреността си! Аз също ви чувствам много близки, макар че се познаваме само виртуално (а имам усещането, че сме приятелки отдавна). Защо си тръгнах? Руми, за съжаление още не съм срещнала тази любов! Първото нещо, което ме смути, беше това, че се натъкнах на лицемерие тук в блог-пространството. Има хора, които се представят за приятели, докато хвалиш написаното от тях. В момента, в който изразиш различно становище или не се съгласиш с написаното, "чуваш" ръмжене в интернет-пространството. Излиза, че трябва да пишеш само суперлативи, в противен случай ти обръщат гръб. Аз мразя лицемерието. Вие знаете, че винаги съм била искрена и не бих толерирала "задължително благоговеене" пред редовните абонати на "най-популярни" и "най-коментирани". Второто нещо, което ме накара да се замисля дали има смисъл от присъствието ми тук, беше заливането на блога с copy-paste материали - от едни и същи хора в различни категории. Не зная дали го правят с комерсиална цел или просто нямат работа, но това да виждаш само копирани материали на първите страници, от които пропускаш "белите лястовички" на качествените блогъри, действително огорчава. Аз отделях доста време, когато пишех постингите. Влагах цялото си сърце и душа в написаното и исках да покажа, че винаги може да има надежда, ако не се предадеш. В нашия мрачен свят хората имат нужда от светлината на надеждата и вярата и от насърчение, за да не спрат по пътя си. Без да претендирам за място на "червеното килимче", трябва да си призная, че за съжаление, хората четат само това, което е в препоръчани - а там има място предимно за "неавтори". Трета причина, но не на последно място, беше това, че блогъруването се превръща в страст, която постепенно превзема времето ти. Зачестиха протестите на дъщеря ми, включително и прояви на ревност от блог-пространството. Служебно също съм много натоварена. Всичко изредено ме накара да си задам въпроса има ли смисъл да продължавам.
harvi
цитирай
12. zvezdichka - Благодаря ти Иве!
19.03.2010 20:43
За всичко, което правиш...
цитирай
13. zvezdichka - Споделям напълно
19.03.2010 20:48
мнението ти Руми относно Ева като личност и като човек - "harvi остава за мен един изключителен човек с богата душевност и много познания." Тя е много ценен човек и на мен ми е било изключително приятно да си общувам с нея, да чета постингите й, защото очите й са отворени към Доброто и думите й призовават: "Хора вразумете се!".
Радвам се, че съм се докоснала до същността й. Защото с нея имаме много общи неща като поглед и търсения.
цитирай
14. анонимен - не ми стигна мястото :)
19.03.2010 20:50
Сега вие ми стоплихте сърцето, за което искрено ви благодаря! Явно има смисъл от писането :)
Цани, музиката в постинга е прекрасна и изпълнена с толкова дълбоки чувства! Благодаря ти! Благодаря ти за постинга! Докосна ме с всяка написана дума! И благодаря на Ивето, че ми го изпрати!
Преди да изтрия блога си, запазих почти всички постинги. Ще си помисля дали да не възстановя блога :) (И без това от известно време си търся повод да се върна, защото ми липсвате и вие :)) Не зная дали ще мога да ползвам същия ник.
Искам да ви напиша, че ви прегръщам, но не зная дали няма да ви прозвучи "сълзливо" :)
Още веднъж ви благодаря! Поздрави :)
harvi
цитирай
15. zvezdichka - Мила Ева
19.03.2010 21:14
радвам се на твоето присъствие тук в блога ми и съм благодарна на Ивето за това. Не бях се замислила за това, че с някои хора отношенията ни така са се развили, че наистина мога да ги нарека приятели. Наскоро се замислих за този факт. И наистина те чувствам такава harvi!
Много истини си изрекла мила и те разбирам напълно. Малко са качествените хора, на които сърцата им са пълни с любов и чрез постингите си гледат да дават и обогатяват човек. Но се радвам, че ги има. Навярно блог пространството така се е разраснало, но аз така или иначе нямам време да посещавам непознати, но гледам да уважа тези наистина смислени хора, които влагат душа и сърце в НАПИСАНОТО ОТ ТЯХ. Да плагиатството няма какво да даде на човек и много от хората са тук, за да си чешат езиците, но какво ги ползва това, освен, че си губят времето... С това си действие остават празни и егоистични... Аз затова като видя човек, който наистина има дар да провокира хората, за да ги изведе от посредственото му положение и да се помъчи да им даде различен поглед от това, което са познали досега в живота си - за мен този човек е СТОЙНОСТЕН, който определено има какво да даде и дава, посява семената на надеждата. Нека всички да вземе пример от теб мила и наистина да имаме семе, което да дава реални плодове в живота ни. Но ако човек не е търсещ, трудно може да оцени това, което искаш да му дадеш...
А това за copy/paste е резултат от политика на блога може би и по скоро си мисля е резултат от ценностната система. И в други коментари съм го споменавала. И това е неприятно наистина! Но хората не могат да избягат от себе си и същността си. А мъдростта често се презира и хората ги сърбят ушите, когато някой иска да им я покаже...
цитирай
16. zvezdichka - Това за лицемерието
19.03.2010 21:33
е резултат от егото на човек. Човек обича да бъде похвален и одобрен и трудно би търпял критика. Но за хората, които търсят истината критиката и съвета е добро и със сигурност ще го оценят. За жалост хората са забравили какво е смирение и поради тази причина в душите им са пуснали горчиви корени и плодовете им са резултат от тях. Горчат и няма как да усетиш "сладостта им"... Празнословието не е причина за гордост, но за мнозината навярно е...
И за съжаление качествените неща остават скрити, защото не са ценни за мнозината тук...
И те разбирам, че да напишеш качествен пост това наистина отнема много време. Самата аз виждам, че за моите туристически постинги ми трябва време, а какво остава да разсъждаваш за истинските неща от живота! Аз ти благодаря за твоя труд и за това, което беше направили са блога си! Различен и много, много позитивен! Благодаря ти точно за това: "Влагах цялото си сърце и душа в написаното и исках да покажа, че винаги може да има надежда, ако не се предадеш. В нашия мрачен свят хората имат нужда от светлината на надеждата и вярата и от насърчение, за да не спрат по пътя си."
Ти си страхотен човек Ева и те прегръщам! И всичко това в моя постинг съм написала със сърцето си...

И относно 3-тата причина си много права. Човек става сантиментално зависим от блога и от хубавите хора, които среща в него и се пристрастява. Но и аз виждам, че не съм в състояние да посетя всички, които харесвам. Но когато мога... А хората, които са около нас, нашите семейства имат нужда от нашето присъствие и грижа. И човек прави жертви и избори.
Та каквото и да решиш ти си разумен човек! Важното е да не съжаляваш за избора си! Аз съм с теб :). И те подкрепям. Просто имах нужда да ти кажа всичко това :).

Желая ти успех Ева! И бъди все така дръзновена да търсиш Доброто и светлото в човешката душа!
цитирай
17. анонимен - Здравей, Ева!
19.03.2010 22:26
- не съм чела нищо от твоя блог, но стигат двама-трима да ми кажеха и една трета от тия думи по-горе, за да продължа. Знаеш, че може да си пресяваш коментарите - тия, които искаш. Мисля че програмно е възможно.

Неотдавна се шегувах с хората във Форума че трябва да се издаде "Добрият човек. Наръчник по самозащита".

Ами доброто е като нежно цвете, исккреността е като съд със светена вода. Помагат, пречистват, лекуват - ала искат и пазене!

Първо на първо - да се пазим да не ни наранява всеки минувач. Че в Интернет особено минувачи мнооого. /Докато Автори с главно "А" - мааалко./

Второ на второ -да не позволяваме да ни "замърсяват" пространството. Аз мълчах, мълчах няколко години, пък почнах здравата да се карам като ми трият смислени теми и т.н. Добре че и другите потребители се застъпиха.

Трето на трето - целувка и от мен, и ако ти се пише - пиши, чети, и обичай тия измъчени /често - излъгани/ хора и тоя труден, ала прекрасен живот!

Павлина
цитирай
18. zvezdichka - :)
19.03.2010 22:39
Благодаря ти за коментара Павлинче! Много хубави неща си написала и полезни :).
цитирай
19. zvezdichka - Павлинче току
19.03.2010 22:47
що разбрах, че имам една радостна новина за теб :).
Ева отново се е регистрирала и можеш да се докоснеш лично до нея чрез линка:
http://harvi.blog.bg/
Това е наистина хубава новина и за мен самата :))).
цитирай
20. harvi - Благодаря ти, Павлина!
19.03.2010 22:49
Подкрепата на приятелите е мощен стимул :) А що се отнася до коментарите в моя блог - никога не съм имала неприятности със зложелатели. Може би съм избегнала полезрението им. Така или иначе - тук съм, благодарение на вас !!!!!!!!!!!!!!
цитирай
21. priqtel12 - Ех, че хубави неща са станали тук при теб.....
19.03.2010 23:00
Аз също се радвам от този развой на събитията....Отивам да поздравя и Ева!!!!
Прегръдки, Ценка!!!
цитирай
22. zvezdichka - Наистина хубави
19.03.2010 23:20
неща Иве :))).
Радвам се, че човек като Ева се върна в редиците на блога! Със сигурност има нужда от такива стойностни хора в това пространство!!!
Прегръдка и от мен!
цитирай
23. mrazekoff - Много, много силен
20.03.2010 09:07
материал, който трябва да се прочете от всички, за да се знае, че всяко едно напускане на блоговото пространство причинява тъга в приятелите на съответния блогър.
Няма да казвам силни думи, но всяко едно отсъствие е неприятно за мен (особено, когато човекът е бил стойностен както в случая).
Моля, всеки който в бъдеще самоволно реши да напусне това пространство да се замисли за тези, които са добронамерени към него, дали не причинява някаква болка на тях...
Нека, въпреки всичко да продължават, защото това пространство има нужда от тях , от всички нас, за да покажем Божествеността си в стремежа си към творчество и към създаване на Добрина и Любов.

Благодаря ти, Цанке, за хубавия материал...
цитирай
24. zvezdichka - Така е Стефчо,
20.03.2010 20:25
раздялата натъжава, а още повече ако и човек изтрие профила си. А тези дни установявам, че и други хора са направили това. Поне 2 русенки са напуснали блога... Но това е лично решение на всеки един поотделно и ние можем да заявим позиция, но всеки сам избира кое е най-доброто за него...
Благодаря ти за коментара!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5817220
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031