Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2007 23:12 - Моята различна почивка
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6739 Коментари: 23 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Тази почивка беше изненада за мен, защото не протече по начина по който си я представях. По принцип всяка моя почивка на море е различна, но винаги има общи неща, които свързват моите почивки една с друга. А това е динамичната форма на отпускане. Има малко противопоставяне в думите ми, но това, което имам предвид е, че когато отида на море имам любими занимания, които изпълнявам като ритуали така да се каже. И без това в София не ми остава време за тях, затова се възползвах с пълна сила на морето от свободното си време там. Едно от тях е бягането по плажа – рано сутрин или късно вечер, когато няма навалица от хора по плажа. Обичам движението, обичам да изразходвам енергия и бягането е средство за постигане на тази цел. След него естествено идва ред на плуването – най-любимото ми занимание на море, разходките вечер, срещите с приятели, вечерите на открито – шумни или задушевни.
Вилата, в която бяхме отседнали беше много приятна, като хазяйката предлагаше вкусна закуска, включена в цената. Навсякъде беше обрасло със зелени храсти и лозници, което създаваше прохлада обедите или вечерите, когато седнехме под асмите, за да похапнем. Стаите също бяха в много приятен дизайн. Освен това в двора имаше и една огромна, уникална делва, останала от дълбока древност на това високо място. 
image

image

image

image
Неприятният момент се изразяваше в дългият път до плажа, при положение, че бяхме и без кола, който се намираше на 30 мин. път ходене пеша. Преди 2 години бяхме отседнали в същата вила /намира се точно над Слънчев ден/ и използвахме пряка пътечка по която стигахме до плажа за 15 мин. Но научихме, че сега са я затворили заради свлачище. Това изобщо не ни хареса между другото. Решихме да проверим дали все още е действаща кратката пътечка. Оказа се, че тя си е абсолютно същата с една малка подробност. Явно е била “трън” в нечии местни очи или интереси и я бяха зазидали най-безцеремонно точно при изхода на плажа. Предвидливи туристи бяха сложили една гума, за да могат хората по-лесно да изкатерват зида. Първите 2 дена се възползвахме от тази пътечка, като се изявявахме като Рамбовци в преодоляването на препятствието. 
               image
На връщане обаче тръгнах да се прибирам сама към квартирата, защото бях подранила тази сутрин, побягах и поплувах на воля и не исках да се пържа на плажа след 11 часа. Изкатерих бързо зида, но при скока стъпих накриво и изпитах адска болка. Останах в това положение 1-2 минути и успях да стана и да се добера до едни стъпала, за да събера сили за баира нагоре. Естествено куцуках и вървях много бавно нагоре, като си мислих, че почивката за мен вече приключи за първи път в живота ми така безславно. Само се чудех как ще се прибера в къщи. Куцукайки нагоре плачех и се молех. Бях се изплашила. Когато се прибрах в квартирата взех от хазяйката лед, за да наложа подутия глезен. Вечерта, когато се прибра младия хазяин и разбра какво ми се е случило предложи веднага да ме откара във Варненската спешна медицинска помощ. Аз мислех, че е по добре да отидем на другия ден в нормално работно време, но той настоя, че не трябва да отлагаме. Лекарите се озоваха, направиха ми рентгенови снимки на глезена и се оказа, че няма счупвания и ме успокоиха, че мога да ходя и на плаж. Аз се зарадвах, че няма усложнения, а и не ми взеха и стотинка нито за снимките, нито за прегледа, което беше приятна изненада за мен. Така, че още на другия ден бях на крак и лека полека се добрах до плажа по заобиколния вече път /по мои изчисления сигурно имаше 2 км./. Кратката пътечка остана табу за мен, а и за моите приятелки. Това си беше предизвикателство за мен и изпитание на волята. На пясъка се чувствах много зле, защото почти не можех да ходя, но във водата беше друго. Там беше моето пространство, моето любимо местенце. Интересно е, че докато влизах във водата имах страх от вълните на плиткото, да не ме бухне за крака, който все още беше нестабилен, но във водата нямах никакви притеснения, дори и умереното дълбоко ми се отразяваше много добре. Но и аз самата не смеех да предизвиквам съдбата си и се стараех да плувам в плитчините. 
image

image

image
Така, че тази почива за мен беше някак си по-мързелива от досегашните. Липсваха ми кросовете и дългите разходки, но не се лишавах и от тях, но с мярка, доколкото ми позволяваше крака. Но само в комплекса “Св. Константин и Елена”. Тази година не можех да си позволя да се разхождам на воля из крайбрежните улици на Варна, защото бях и далече от тях. Но важното е, че се видях със близки мои приятели от Варна и тяхната компания ми беше много приятна. А и почивката не успя да се осуети, както си бях помислила в самото начало, за което съм безкрайно благодарна. Та това е накратко за моята почивка на море. 
image image

image

image

image

image

image

image



Тагове:   Моята,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. amphibia - :)
01.08.2007 23:43
Ех, че хубаво.......... :)
цитирай
2. ady - Важното е
01.08.2007 23:43
че си си починала, и кракът, надявам се е преминал:)
цитирай
3. zvezdichka - Последните снимки
02.08.2007 00:20
са от разходките в комплекса "Слънчев ден" и естествено красивите цветя :).
цитирай
4. zvezdichka - За почивка, починах си
02.08.2007 00:22
наистина, а с глезена все още продължавам да се боря...
цитирай
5. анонимен - tolkova me iznenadaha tezi gledki! ...
02.08.2007 03:25
tolkova me iznenadaha tezi gledki! nikoga ne bih pomislil che sa v Bulgaria
цитирай
6. sad - ооо звез, дубрье дошла :)
02.08.2007 06:18
и полека с глезена, че не отшумяват бързо тия травми!
цитирай
7. zvezdichka - Съвсем натурални
02.08.2007 07:45
наши, български са анонимен :). А и самите ние има от какво още да се изненадваме от нашата китна страна, която е изтъкана от красота!
Пожелавам ти изненадата да продължава да те съпътства :)
цитирай
8. zvezdichka - Благодаря sad :)))
02.08.2007 07:52
Вярно е, че е същия глезен от зимата. То и аз с моите крака, защо ли трябва да се изненадвам... Може би трябва повече да внимавам за в бъдеще!
Желая ти хубав ден!
цитирай
9. jenseits - и аз обожавам плуването и тичането ...
02.08.2007 10:53
и аз обожавам плуването и тичането по плажа :)
цитирай
10. blagorodnik - Не знаех, че човек може
02.08.2007 11:03
толкова да почернее :))) Негрите ряпа да ядат.
Всяко зло за добро - тичане, плуване и... ходене сред красотата. Хубави спомени ще ти останат от тази почивка. Блазе ти.
цитирай
11. zvezdichka - То човек
02.08.2007 11:44
трябва да е закърмен, да му идва от вътре и аз като бивша спортистка си обичам спорта :). Прави ми кеф и ми действа като разтоварване. Става въпрос за бягането. А и плуването - имам чувството, че сякаш пъпната ми връв е хвърлена в морето :). Там аз съм себе си, усещам го с цялото си естество...
цитирай
12. zvezdichka - За почерняването
02.08.2007 11:53
наистина бързо почернявам и ставам най-черна от компанията. Май си е генче при мен :). Но това все пак е снимка...
Дори си спомням една случка от моето минало, на която моите приятели много се смеят:
Едно лято се прибрах от морето и с баща ми ходихме да берем шипки край пътя, за да правим шипков мармалад. Един колега на майка ми мина покрай нас и след това е изтърсил следното: "Видях мъжа ти с една циганка да берат шипки край пътя" :))) Циганката естествено беше дъщерята :).
Като се сетя за тази случка винаги ме напушва на смях.
А определено ще я запомня тази почивка blagorodnik :). И съм доволна от нея.
цитирай
13. zvezdichka - Някой да е казвал
02.08.2007 14:49
нещо за пари... Още повече за класа. Не за това става въпрос viovioi. За мен романтиката не е без значение и може би и затова избрахме тази вила, в която бяхме отседнали преди 2 год., защото е хубаво местенце и за сносни парици... Само да не бяха затваряли тази пътечка... Щеше да бъде супер. А палатките изобщо не са за отхвърляне... И не знам какво искаше да кажеш за комарите. Те бяха и наши гости между впрочм, макар и непоканени.
Усмихнат ден от мен и роматични вечери ти желая!
цитирай
14. sad - viovioi
02.08.2007 16:12
хапе те кучето лельо.. ама много здраво те хапе :D
цитирай
15. viovioi - sad?
02.08.2007 17:06
Тебе пък кой те закача бе посерко?Що слухтиш и ръмжиш? Кой ти е крив, че си скучен))))

цитирай
16. zvezdichka - Всеки претегля
02.08.2007 21:33
нещата през собствените си очи. Едни очи виждат едно, други друго... Според светлината, която отразяват, според нещата, които са познали...
Не са хубави тези "джафкания"... Поне те не могат да ви съдействат да усетите нещата, които съм искала да пресъздам. И какво като обидиш другия... По добре ли ще се почувстваш? Няма смисъл от безмислени думички. Не те ще ни уловят, а други по-ценни неща... Нека за тях да отваряме очите си. Но ние хората сме различни и всеки реагира най-често спонтанно на дадено въздействие...
Във всеки има нещо, което го отличава от другия... Нещо, което може да е малко, но да е истинско и ценно... Ето това си струва да откриваме един в друг!
цитирай
17. sad - viovioi
02.08.2007 22:53
щото беше написала куп глупости ве лельо..
само дето после ги изтри нъл тъй?..
стана ли ти ясно сега?
J:-D

да ти имам контрапунктите и коментарите, хахахаха..
цитирай
18. zvezdichka - Няма значение sad
02.08.2007 23:16
Всеки е свободен да изрази мнение и развие мислите си в желаната от него посока :). Та аз съм си една особнячка :). Веселяк си ти :).
Спокойна да ти е нощта!
цитирай
19. анонимен - Zvezdichke, pozhelavam ti barzo ...
02.08.2007 23:43
Zvezdichke, pozhelavam ti barzo vazstonoviavane i novi chudesni pochivki v takiva krasivi mesta. Mozhe li poveche info za vilata- adres, snimki v niakoi web site, tel i prochie?
цитирай
20. zvezdichka - Благодаря анонимен за пожеланието!
03.08.2007 00:05
Ето ти линк за вилата, щом те заинтригува:
http://www.villaelfi.com/
Но по удобно ще бъде ако имаш и кола...
цитирай
21. furiika - :)
03.08.2007 08:38
Надявам се сега да си "нов" човек след тази почивка!
И достатъчно заредена емоционално и физически, за да ни радваш със следващите си постинги! А за кракът ти, мисля, че ще се оправи бързо. Тренирани крака лесно се възстановяват! От опит! :)
Поздрави! :)
цитирай
22. zvezdichka - Знаеш ли furiika
03.08.2007 12:28
човек може да бъде нов - вътрешно и външно. Външното веднага може да стане явно, докато вътрешното си е преживяване вътре в човека, при което той се докосва до различни неща - понякога необясними, много често преливащи от него, друг път свързани с осъзнаване на важни неща, което води и до промяна погледа на човек. Ето това е важното за новия човек - как ще погледне на случващото, на заобикалящото го, на това, което е в него самия, на този, който е до него... Дълга е тази тема, но е хубава... Нов човек - ново съзнание...
А за заряда - да - заредена съм от приятелското отношение, от любовта, която движи погледа ни и ни потапя в други пространства, от морето - уникална и различна моя любов и малките нещица, които по един или друг начин говорят за себе си на своя си език - например утрото и много други :).
А крака сега се нуждае от покой, но вече върви към подобрение.
Поздрави и от мен!
цитирай
23. анонимен - xanax
31.08.2011 17:41
I have to say i am very impressed with the way you efficiently site and your posts are so informative. You have really have managed to catch the attention of many it seems, keep it up!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5817281
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031