Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2007 02:17 - За картичките, които харесвам и с които доставям глътка радост...
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4834 Коментари: 17 Гласове:
0



В продължение на предишния пост нека споделя, че днес /събота/ денят за мен бе един усмихнато - замечтан. Въпреки, че беше малко мрачничко, но слънчицето изгря по едно време и галеше нежно сетивата ми. Така след срещата с мои приятели реших да посетя и едно магазинче, в което не бях влизала много, много отдавна. Става въпрос за картички :). Аз съм човек, който обича да доставя радост, чрез това, което умее, а едно от нещата, в които виждам, че имам на сърце да доставям радост е чрез поздрав примерно. И за да бъде тази радост пълна съм търсела винаги картички, които на мен да ми харесват и вдъхновяват. И наистина, който търси намира.
Та така съм открила две места, от които регулярно се снабдявам с картички, които между впрочем са уникални с това, че са рисувани и са различни. Можете ли да си представите като се озова в магазинчето примерно, колко време загубвам докато си избера картичка? Тъй като винаги имам огромно разнообразие. Отива може би повече от час :). Но тези картички са били радост за мен и не само за мен надявам се. Дори забелязвам, че когато съм подарявала преди и впоследствие съм забравила, но като отида на гости на този човек и видя картичката, която съм му подарила ми става толкова приятно и дори се изненадвам и аз самата, защото примерно за момента съм я забравила вече тази картичка. Е вярно е, че тези картички не са от най-евтините, но ако едно нещо е наистина красиво и уникално и доставя радост, то е за предпочитане пред останалото еднообразното, което се предлага напоследък в книжарниците. Осъзнавам, че сега май ще направя реклама на тези мои любими картички, но това не е съзнателно. Просто им се зарадвах този ден, че отново се докоснах до тази красота, че реших да я споделя и с хората от блога, които влизат и четат тук. Може на някой да му се наложи за определен повод и е хубаво, когато човек вече е открил нещо, което е уникално да не губи излишно време в обикаляне и търсене на подходящото, ами просто отива в съответното магазинче. А и това, което на мен ми е необходимо, когато надписвам една картичка е тя да носи послание и това, което е нарисувано на нея съвсем не е без значение. Важното е да знам за кого е предназначена конкретно, да имам отношение към съответния човек, а и това, което е изобразено на картичката да ме вдъхнови и за съответното пожелание, което имам на сърце да напиша за съответния човек.
Та много се разпрострях в обяснения. Но аз когато отивам на тези места съответно купувам повече от една картичка, тъй като нямам възможност често да обикалям, а поводи винаги се намират, дори ненадейно за мен понякога и е добре винаги да имам подръка някоя свободна картичка, която да подаря. Е вярно е, че първо подарявам тези, които най-много ми харесват, но всяка картичка си има своята стойност, защото е ръчно изработена и човек е вложил себе си в нея. Познавам се дори лично с жените, които ги рисуват и винаги ми е приятно да се видя с тях. А и чрез тези картички аз се докосвам и до тяхното творчество.
Не знам дали е добра идея да кажа откъде съм закупила картичките, но сигурно ще има хора, които може да проявят интерес.
Та едното магазинче се намира на ул.”Шипка” 6, там където продават рамки за картини. Има едно магазинче за подаръци и от там си купувам ръчно рисуваните картичките, които са в различни цветове и са много, много красиви. Ако искате убедете се сами :). Жената, която ги прави знам само по физиономия, но под картичките се подписва с псевдонима “МИА”. И с много интересни материали работи. 

image

Другия вид картички, които съм си харесала са от едно семейство, много мили млади хора. Жената ги рисува, а мъжът се занимава с разпространението им. И предимно съм забелязала, че ги продават в цветарски магазини, но там съответно цената е вече двойна. Та аз си поддържам връзка с това семейство и като отида в тях винаги си купувам по няколко картички, защото по-нарядко ги посещавам. За тях знам, че си имат собствен сайт, така , че мога да сложа и линк за тези, които иска да ги разгледат. Те специално са рисувани върху коприна. Та така. Спирам с хвалбите. 

image

http://netissimobg.com/index.html

Но се радвам, че има такива хора, творящи красота и чрез тяхното хоби обогатяват и мнозина други като доставят радост. А това не е малко в днешно време.






Гласувай:
0



1. pill - ***
11.03.2007 05:23
иха, уникални картички :) пък да подариш усмивки и топлина е мнооого по-ценно, отколкото изглежда на пръв поглед
:)
цитирай
2. comfy - Да ми пратиш някаква картичка, Звездичке! ;)
11.03.2007 08:49
Ама избери такава, която, според теб, би трябвало да ми пратиш! ;))))

comfy@abv.bg

Ще чакам, ОК? ;)*
цитирай
3. zvezdichka - Да pill :)))
11.03.2007 10:15
картичките са страхотни и аз се радвам, че съм ги открила и ако знаеш колко е труден избора, когато имаш толкова много възможности. Минавам през няколко сита, докато избера това което искам, а и съобразно паричките ми все пак :))).
А и усмивката, която подаряваш хич не е малко.
цитирай
4. zvezdichka - Хе хе comfy :)))
11.03.2007 10:20
Изпращаш ми мейл, но тук аз говорех за реални картички, които можеш да ги пипнеш, да ги сложиш във витрината си на видно място и всеки пък, когато минеш от там, поглеждайки към картичката да си спомняш за любимия човек, който ти я изпратил :))). И аз съм получавала виртуални картички, но виждам я и после тя така или иначе се загубва. А тази просто си остава. И по-друго е усещането от такава картичка си мисля аз :))).
Поздрави и усмихнат ден, че и ти успя да ме усмихнеш тази сутрин :))).
цитирай
5. esen - Страхотни картички!
11.03.2007 11:47
Непременно ще посетя магазинчето, когато дойда в София. За тези от сайта не разбрах как се поръчват, но много ми харесаха и ще те питам допълнително.

Благодаря ти за този пост! Усмихнат ден!:)))
цитирай
6. zvezdichka - За картичките от сайта
11.03.2007 11:58
аз специално съм се свързала конкретно с хората чрез телефон и така се запознах и с тях. Те нямат специално магазинче, но аз съм се уговаряла примерно кога мога да се видя с тях, за да си избера картички. Но те предлагат картичките си в някои магазинчетата за цветя, но там цените са вече с надценка.
Хубав ден и на теб ти желая Злате :))). А ще ти покажа магазинчето като се видим :).
цитирай
7. wildroses - Благодаря и аз
11.03.2007 12:04
Чудесни са...Скоро ходих в галерията на "Шипка" 6, но незнаех за картичките..Сега имам още един повод за разглеждане ;)))
цитирай
8. zvezdichka - Да има полза
11.03.2007 12:20
от нещата, които споделяме тук и от които могат и други да се възползват при необходимост :))). А тези картички си заслужават и се докосваш до един различен свят в тях, който същевременно може да бъде в синхрон с твоя :))).
Приятна разходка ти желая :).
цитирай
9. lemonpie - Страхотни са.
11.03.2007 13:35
Има и един магазин в началото на Патриарха, където продават разни авторски неща. Там също картичките винаги са уникални. Преплетени дърво и текстил, живопис и графика... майсторство и творчество, идеи... Ех, как искам да хукна натам сега. Благодаря, че ми напомни. :))
цитирай
10. zvezdichka - Интересно е когато
11.03.2007 14:00
един сподели нещо, и ето че научава нещо ново :))). Не знаех за това магазинче :). Но може да го потърся да хвърля поглед и натам. Благодаря, че сподели.
цитирай
11. blagorodnik - Благодаря ви
11.03.2007 17:47
за тази нежна красота. Ще изненадам скоро жена ми :)))
цитирай
12. zvezdichka - Изненадата определено
11.03.2007 22:04
ще бъде приятна, надявам се, в комплект и с едно топло пожелание :))).
цитирай
13. zvezdichka - За мен беше
12.03.2007 18:07
удоволствие Аз :))). Просто от няколко години вече тези картички са ми любими и всеки път като отида в магазинчето ахвам от красота и се чудя какво да си избера :))).
Приятна вечер и от мен!
цитирай
14. innersmile - Страхотно!!!!!!!!
14.03.2007 02:23
поздравления за този постинг!:)
и аз много обичам такива картички,любими са ми от галерия "Традиция" :)след като съм била там се чувствам като преродена:)
цитирай
15. анонимен - kUvlNDjN
24.05.2011 07:21
Wow! That's a ralely neat answer!
цитирай
16. анонимен - CMskCXvft
24.05.2011 14:51
nYQClH <a href="http://kjscaktqgvqf.com/">kjscaktqgvqf</a>
цитирай
17. анонимен - OxjLvWJH
25.05.2011 17:37
z25Mp2 , [url=http://fwpboejfzvnf.com/]fwpboejfzvnf[/url], [link=http://otymfuqzvrnl.com/]otymfuqzvrnl[/link], http://advjxgfxyqhz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5816942
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031