Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2007 00:12 - Небето – различно всеки ден
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4317 Коментари: 9 Гласове:
0



image

Небето тази сутрин беше странно и божествено. Гъсти, черни облаци бяха покрили синевата и буйстваха на чужда територия. Играеха странен и страховит танц. Оцветени в черно, тъмно сиво и сиво те се движеха и променяха формата си в различните моменти, в които отправях очите си нагоре. Ято птици се рееха високо, високо в небесата. Сякаш бяха неспокойни от нещо или по скоро свободни, волни птици, разперили величествено крилата си и описващи живописни кръгове над мен. Проследих ги с поглед, докато се изгубиха в неопределена посока. Изведнъж на хоризонта започна да просветлява и да се излива злато като река или по-скоро като море. Контрастът беше осезаем и много красив. Златното море на хоризонта привличаше очите ми и се изпълвах с учудване и възхищение. Над него като завеса се издигаха тъмните и свирепи гръмовержци. Каква ли тайна криеха те, пазителите на небесата? Над завесата сияеше нежното небе, оцветено в светло - сини и бели тонове. Красива и величава гледка. Една огромна тъмна риба плуваше из синьото море. След известно време и слънцето се показа на хоризонта. Една ярка ивица светлина описа контур около тъмните облаци . Колко красива може да бъде и тъмнината на фона на светлината. Птиците прехвърчаха и пееха весела и сладкогласна песен. Времето беше слънчево и каква беше моята изненада, когато на небето видях нежна дъга, която изсветляваше малко по малко, докато изчезна от погледа ми. Да, много странно ми се видя всичко това, защото аз специално бях останала с впечатлението, че дъгата се появява обикновено след дъжд, а той заваля след това естествено :).

image

image

А ето и един поздрав, който отправих към един човек през този ден, който отразява и в стих моето сутрешно преживяване :)

image

Изпращам ти любовта си,
потопена в пламъци от злато,
пазена от облаци гръмовержци,
носена от вятърa стихиeн,
възкръснала от пепелта със нова сила.

И нека тя прелива
в сърце, обагрено с магия
и нека се излива,
като проливен дъжд
в душата дива
и нека засиява
като бисерна сълза
на нежното лице моминско.

И сила нека в мен се влива
и волна, лекокрила,
да полетя към теб със радост изобилна,
да те прегърна и да те целуна
и да притихна като самодива,
в очите ти да се огледам плахо
и да открия там частичка от дъгата.



Тагове:   ден,   небето,


Гласувай:
0



1. piccola - ти утринно сияние,
25.01.2007 08:07
чудесен постинг!

снимката с дъгата!!!знам това кадро!много добре!
цитирай
2. zvezdichka - A и тази сутрин
25.01.2007 09:54
отново видях това ято птици, реещи се високо горе :)). Красива гледка. Но се замислих как толкова много птици се движат в една посока. Малко знам за тях... Кой определя посоката им на движение и как другите съумяват да я налучват? Просто ми стана интересно... И дали си имат водач, който да следват...? А как го разпознават..? И как го избират...?
Абе различни въпроси нахлуха в мен, на които нямам отговори :))).
Добро утро и приятен ден желая на всички, които се отбиват през това място :))).
цитирай
3. esen - Благодаря ти за тази красота!
25.01.2007 13:20
Толкова е приятно да прочета това днес. Чудесно настроение ми създаде!
цитирай
4. slavei - Звездичка!
25.01.2007 17:17
Толкова красота и настроение създаваш с всеки твой постинг!
Благодаря ти!:)))

цитирай
5. ninaantonova - Здравей.....
25.01.2007 18:24
Ти си невероятно позитивен човек. Дори на човек когато му е малко зле, прочитайки постовете ти, започва да му става много леко, като че ли се движи като перушинка, волно в небето. Понякога си мисля, че наистина има много добри неща които не могат да се изразят с думи, просто защото за тях няма определение, като че ли те са от друго измерение. Приятно ми е, ти внасяш радост, оптимизъм и позитивизъм.
цитирай
6. zvezdichka - Благодаря на всички
25.01.2007 18:35
за милите пожелания! Просто тази сутрин, която съм описала беше изненада и за мен самата. А съм видяла, че човек винаги трябва да е нащрек и да очаква и неочакваното... То понякога идва без да си го търсил, просто те грабва и те завежда там, където очите слабо виждат и слуха слабо чува... Но нека все повече ни се отварят сетивата за всичко стойностно в този свят, за красотата, която ни заобикаля, защото това, което самите ние откриваме, то ще доставя радост за душите ни... Благодарна съм, че имам отворени сетива и желая все повече да се научавам да разпознавам тези неща, които биха ми донесли неописуема радост в живота ми... Толкова много са нещата, които могат да ни зарадват, но важното е да можем да откриваме корена им...
Спокойна вечер ви желая и повече мигове на радост и възхита в живота ви :))).
цитирай
7. antinous - :)
25.01.2007 19:19
Много хубави снимки и стихове! благодаря ти!
цитирай
8. анонимен - Добрата стопанка
25.01.2007 22:38
Като крайпътна Страноприемница. С добра и грижовна стопанка. Разказваща завладяващо чудни истории на зяпналите гости. Отнасяща ги с думи, в страни, неземни и мечтани. Омаяни от природа, радост и мечти. Уморени! Отпускаме глави в длани, ококорваме очи. И се оставяме да ни води.........нашата Звезда. Приятно ми е да съм тук. Чувствам се спокоен. Винаги ми е топло и уютно. Защото тук има огън, грижа и ласка! Това място е Дом. С Добра стопанка! Ушко
цитирай
9. zvezdichka - Благодаря ви
25.01.2007 22:52
Антониус, Ушко за вашето присъствие на това място. Радвам се, че ви е било приятно тук. А ти Ушко много мило си се изразил за моя блог и за мен самата :))).
А и всички, които взехте отношение сте много мили и топли и определено радвате :))). Карате ме да се усмихвам :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5816818
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031