Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2006 22:22 - Моето пътуване към Мелник... - част II
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5286 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

/продължение.../

Настанихме се в хотел “Деспот Слав”.   image  image
Още във фоайето ни посрещнаха с пълна каничка червено, мелнишко вино. А и през целия ден се наложи да дегустираме различни вина, в зависимост от местата, на които отсядахме. Да, определено Мелнишкото вино си заслужава внимание :). 

image

image/това е входа за избата, където се съхранява виното в големи бъчви/

На обяд посетихме хотел - механа “Воденицата” в село Карланово. Посрещнаха ни много топло с вкусно приготвени ястия. Опитахме и дивечово месо. А върхът на всичко беше десерта, който ни изненада отвсякъде – крем сладолед полят с карамел с различни ядки, смокини, стафиди и карамел /със сигурност не успях да установя всички съставки на сладоледа/. Беше много, много вкусен. А и за пръв път вкусвах нещо подобно.

След това се отправихме към Роженския манастир. 

image

Там горе във висините времето беше невероятно – слънчево и ясно. Гледката надлъж и нашир беше страхотна. 

image
Погледа ми се ширеше на изток и на запад, на север и на юг. Просторно е на душата, която се намира на такова красиво място. И слънчево, и свежо, и уханно, и цветно. 
image   image
Манастира също преливаше от тишина и спокойствие. Той е добре поддържан, чист и спретнат. 
image

image image

Е, вечерта не беше от най-любимите ми. Тя също мина много добре. Нашата маса беше най-активна в танците. А и храната беше повече от необходимото. Поиграхме си народни хора, но общо взето с музиката се бяха поизложили. Нямаше разнообразие, а се въртяха едни и същи стилове – народна музика, чалга и гръцко, като на моменти взе да преизобилства чалгата. Но тъй като определено това не е моята музика, а и стана доста запушено в залата по някое време и за да не тъпея на тази пуста чалга излязох навън да подишам малко чист въздух. Ето, че така открих и невероятното отрупано със звезди небе и отново ахнах от изненада. Да, зарадвах се, че и тази нощ сякаш магията не свършваше. Както през деня, така и през нощта имаше неща, които непрекъснато проникваха в мен и ме изпълваха със задоволство и радост. Да, колко малко му трябва на човек. 
Но въпреки, че бяхме 12 души сигурно моята история е различна от историята на моите колеги. Просто така предполагам, защото хората сме различни и уникални. Всеки търси различни неща. Един се радва на едно, друг на друго. Всеки намира спасение в тези малки радости, които изпълват живота му и му даряват усещането за пълнота. Е вярно, че доста от моите колеги се почерпиха солидно, но евала на шефа. Много печен човек. И съм му благодарна, за тази възможност, за това пътуване, което така ме оживотвори в края на работната седмица. Вярно, че по плът не успях да си почина и като се прибрах в София бях капнала така да се каже и очите ми се затваряха, но друго е това, което нахрани душата ми и в което се намери тя в това екзотично пътуване – в своята съвършена почивка.
image  image



Тагове:   мелник,   моето,


Гласувай:
0



1. anahata - Дааа:)
19.12.2006 22:38
хубаво сте си прекарали:)) Много хубави снимки си направила:)
цитирай
2. zvezdichka - Наистина
19.12.2006 23:11
беше хубаво и неочаквано за мен. А понякога и аз самата се изненадвам от себе си и начина по-който виждам нещата също така. Даже си викам, редно ли е да пиша за това тук. Но този поглед ми харесва и желая да прониквам в неизвестното, неочакваното, красивото :))).
цитирай
3. sunflower - Много обичам Роженския Манастир ...
19.12.2006 23:18
... не толкова заради манастира, колкото за гледката, която се открива от там ..... такъв простор .... май не съм виждала на други места :))))
цитирай
4. slavka - супер
20.12.2006 11:43
много добре.хареса ми.явно оби4аш бг.жалко 4е нямам снимки да покажа какви 4удеса съм виждала.продължавай нататък така пове4е хора ще се насладят на нашата красива страна/
цитирай
5. zvezdichka - Благодарна съм на един
20.12.2006 11:50
мой много добър приятел, който ми направи този изключителен подарък за рожденния ми ден - цифрово апаратче и благодарение на него мога и да запечатвам красивите моменти в живота ми :))).

А нашата страна си е чудесна. Толкова невероятни местенца е съхранила тя в себе си. Само да имаме очи за тази многовековна красота, съхранила се до наши дни и да я ценим съответно. Защото тя е наша, това са нашите нематериални богатства, които откриваме при различните наши предприети пътувания :))).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5816539
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031