Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2006 01:10 - За динамичното ежедневие и това, което успява да ме зарадва в него
Автор: zvezdichka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2929 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 24.11.2006 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Виждали ли сте звездичка в полет? Ами това съм аз напоследък :). Толкова динамичен ми е станал живота, че взех да се уморявам, да не си доспивам, да нямам време за някои елементарни неща дори. Едно нещо пренебрегвам заради друго. В непрекъснато надбягване с времето съм напоследък. Искам да направя много неща, а в действителност си свивам перките и правя това, което е най-належащо или което ме човърка за в момента.
Така става напоследък, че се прибирам късно в къщи и докато се завърти човек дошло време за сън. Но тази седмица за мен се очерта с културна насоченост и то без предварителни планове. Дори бях приятно изненадана от това, което ме връхлетя в един момент. В началото на седмицата получих изненадващо покана за концерта на джаз звездата Карлийн Андерсън. Тя поднесе наистина невероятно шоу, а и за първи път слушах и музика от вида – госпъл. Групата й също свири подобаващо. А и гласът й се извиваше като на сладкопойна птица в различни диапазони, макар и тя самата на глед да беше дребничка, но беше сбрала в себе си невероятен заряд. 

Но това, на което тази вечер /четвъртък/ бях свидетел беше просто невероятно. Моята приятелка ме покани на премиерата на спектакъла “Да споделим танца” на холандския младежки ансамбъл “Интроданс” в националната опера. В началото се колебаех дали да отида, защото имах други планове за вечерта, но взех решение, за което не съжалявам. Бях просто удивена от това, което наблюдавах. Модерен балет, който съчетаваше в себе си страхотна музика, модерна хореография и невероятно изпълнение на младите балетисти – мъже и жени, който ме впечатли и ме остави със зяпнала уста. За пръв път наблюдавах нещо подобно, което е живо, което те грабва и те потапя в една друга атмосфера. Не мога да опиша преживяването си с думи. То е нещо, което човек трябва да види и чуе със собствените си очи и уши. Нещо, което е уникално, така, те подема в един момент, че умората ти избледнява и отстъпва място на другото – оживлението. Започваш сам да се подрусваш на стола, ръцете те заболяват от ръкопляскане. Аплодираш с грейнало сърце тази феерия от звуци и хора, която те засипва от сцената. 
Танца е нещо, което преоткривам напоследък и това, което видях така ме изпълни и вдъхнови, че реших отново да си жертвам съня, за да напиша този пост, докато всичко още ми е прясно в съзнанието. Танца е начина по който влизаш в едно друго пространство, потапяш се в друго измерение. Танца е начин да изразиш себе си по различен начин.
Този спектакъл е невероятен и ако има и други премиери горещо го препоръчвам на тези, които имат желание да го видят със собствените си очи. Иначе човек може много да изпусне или по-скоро да не предполага, че нещо такова може и да съществува. Сега съм в приповдигнато настроение и хваля това, което ме зарадва, но то определено си заслужава похвалите ми. 

image  image



Тагове:   МЕ,   Него,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. piccola - мммм
24.11.2006 06:21
радвам се, че сподели емоциите от техният танц. чувала съм вълнуващи неща!!!!
цитирай
2. zvezdichka - Аз също бях пленена!
24.11.2006 07:33
Макар, че за пътви път наблюдавах на живо модерен балет радвам се, че беше точно с тези танцувални групи от Нидерландия. Толкова неща ми въздействаха - и музиката, която беше толкова разнообразна като звучене, като гласове, като инструменти - хармоника, барабаните бяха страхотни. А за движенията какво да кажа? Толкова ефирни, женствени, а също така и мъжествени, нежни, а в същото време и бойни, носещи духа на борбеност и смелост, толкова естествено представени и ежедневни неща, абе просто останах без думи :))).
Нещо наистина изключително!!!
цитирай
3. ninaantonova - В бързината с времето
24.11.2006 09:31
винаги откриваш себе си. Но не бързай толкова в този динамичен свят, сърцето не обича бързината на времето. Позитивните емоции са нещо прекрасно в живота, и щом си преоткрила танца в друго измерение, потопи се в него. Танцувай. В земното трябва да влееш неземното. Тогава си ти, там, и тогава. Танцувай! С поздрав. Нина
цитирай
4. zvezdichka - Благодаря ти Нина :)
24.11.2006 21:31
за хубавото пожелание. Да се потапя човек в любими за него неща е нещо желателно. Но то не става отведнъж. За него се иска търпение, голямо желание, отдаване и влагане на сърце във всичко това, защото, ако сърцето не присъства наистина, то /това, в което се влагаш/ винаги остава постно, сухо, между другото така да се каже.
Танца наистина придобива друг поглед в мен от известно време насам. Като ученичка примерно съм ходела по дискотеките и съм търсела по траш изживявания. Докато сега погледа ми е отправен навътре, в дълбочините, в които човек може да се потопи и да извлече за себе си невероятно скъпоценни неща. Но както казах, извличането не става отведнъж, а за него са необходими усилия и упражнения, търсения в необходимата посока.
А какво да ти кажа за начина на живот. Понякога за човек настават по-усилни времена и той волю-неволю е принуден на по-бързо темпо на живот. Но хубавото във всичко това е, че идва момент в който да поспре и да си отдъхне заслужено :).
Поздрави и от мен :))).
цитирай
5. ninaantonova - Името ти е прекрасно
25.11.2006 09:53
Звездичка (и), а те са там в необятното и неземното. Звездите блестят, за да ни накарат да мечтаем, и да осъществяваме мечтите си. Те са красотата която е единствено аналогична с нашите позитивни мисли и желания за постигане на целите ни. Надежда, вяра, стремеж които да ни правят по-добри. Всяка мечта е трудно постижима. Но когато има желание, началото е осъществимо. А от там нататък с труд и много любов, всичко се постига. Радвам се за теб. Дерзай. Не оставяй времето и съдбата да те водят. Върви една крачка пред тях винаги. Това означава да си ТИ, ТУК, и СЕГА. Нина
цитирай
6. zvezdichka - Да, човек ако не намира себе си,
25.11.2006 12:18
с какви очи би гледал на живота, който го обгръща, който идва понякога като хала, друг път като нежно слънце, трети - като пролетен дъжд. Ако човек не съумява първо да погледне в себе си, как би погледнал на този до себе си. Това е тайна, която всеки има да открива! Стига да има стремеж за това. И желание, както и самата ти казваш. Без него е немислимо просто. Желанието ни провокира и събужда за различни неща и добре, че го има :). Ако човек няма желание, тогава той си кара по правата общоприета линия и не може да забележи това, което е встрани, това, което се крие в храстите или в съседните гори и поля, това, което е по върховете :).
цитирай
7. анонимен - kzYpkSOsStaBZKA
24.05.2011 06:42
YouВ’ve got it in one. ColudnВ’t have put it better.
цитирай
8. анонимен - WObldVNqurDkDyGO
24.05.2011 13:40
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me strigaht.
цитирай
9. анонимен - vYhLJyIqzm
24.05.2011 14:56
SB8cqk <a href="http://elaoawglbznk.com/">elaoawglbznk</a>
цитирай
10. анонимен - mOIIJiUEDQUaqrsfXs
25.05.2011 13:56
i4DZwF <a href="http://dyjmqhxqvrru.com/">dyjmqhxqvrru</a>
цитирай
11. анонимен - tHUJghjeTciPj
25.05.2011 17:42
iSdmoT , [url=http://rjlqewekksyn.com/]rjlqewekksyn[/url], [link=http://zgefrhvdexcy.com/]zgefrhvdexcy[/link], http://jawxyqrazjau.com/
цитирай
12. анонимен - xRDEkhdNypWjANOau
25.05.2011 18:03
XwFiXg , [url=http://prxqeludtfce.com/]prxqeludtfce[/url], [link=http://bcabwdmsiuhm.com/]bcabwdmsiuhm[/link], http://gltogcpzsbwj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zvezdichka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5816125
Постинги: 496
Коментари: 6837
Гласове: 21680
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031