За този блог
Гласове: 45
Постинг
14.04.2010 22:27 -
Препоръчително време за съхранение на продукти в хладилник
Хладилникът, дори и създаден да запазваме храната продължително време, не трябва да бъде използван прекалено дълго за определени типове храни. Правилното съхранение на различните видове продукти е от съществено значение не само за качеството на приготвената от нас храна, но и за нашето здраве.
В таблицата е посочена препоръчителната продължителност на съхранение на някои продукти в хладилник.
ТИП ХРАНА | ДНИ |
Плодове / Зеленчуци / Салати |
|
Задушени зеленчуци | 1 |
Салата – листна | 2 |
Картофена салата | 1 |
Варен ориз | 2 |
Коренови зеленчуци | 10-20 |
Зелен фасул, грах | 5-8 |
Плодове | 5-8 |
Спанак (суров) | 1-2 |
Грозде | 2-3 |
Консерви (зеленчукови) | 5-6 |
Компот | 3-4 |
Тестени | |
Спагети | 1-2 |
Мляко / млечни изделия | |
Прясно мляко | 4 |
Кисело мляко | 4 |
Сирене | 5 |
Кашкавал | 10 |
Яйца | |
Яйца (сурови) | 20-25 |
Яйца (сварени) | 12-13 |
Месо / Месни изделия | |
Месо – сурово | 2 |
Месо – печено | 3-5 |
Кайма - сурова | 1 |
Салам (пушен) | 2-5 |
Шунка (пушена) | 5-6 |
Салам (нарязан на парчета) | 5-6 |
Пиле (сурово) | 3-5 |
Пиле (печено или варено) | 5-6 |
Риба / рибни продукти | |
Риба (сурова) | 2 |
Риба (печена или пушена) | 1-2 |
Няма коментари
Търсене
Блогрол